RC Emmen met 24 -20 onderuit in Leeuwarden

LEEUWARDEN - Afgelopen zondag vond in Leeuwarden de aftrap plaats van Rugbyclub Emmen's eerste ontmoeting dit seizoen met RC Greate Pier. Greate Pier draait de laatste seizoenen sterk aan de kop mee van de 4e klasse noordoost competitie en heeft serieuze kampioensaspiraties uitgesproken. Hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen RC Groningen overtuigd gewonnen met 33 tegen 19.

RC Emmen heeft de laatste seizoenen moeite met het vinden van stabiliteit binnen de ploeg. De selectie bleek niet breed genoeg en blessures dunden de ploeg telkens teveel uit om constant te kunnen presteren. Voor dit seizoen is er een nieuwe technische staf aangetrokken voor de heren van RC Emmen en dat heeft zich in hun eerste wedstrijd al goed bewezen: de Groningen 4/GRSC Combinatie werd in eigen huis met 30 tegen 0 verslagen door de Emmenaren. Na vandaag zou blijken hoe Emmen in de competitie naar voren zou kunnen komen tegen Greate Pier.

Dat de mannen uit Emmen nog niet helemaal wakker waren, bleek wel na een try van Leeuwarden al in de eerste minuten. Dit liet Emmen niet op zich zitten en zo'n 10 minuten later was daar een try voor Emmen die de score gelijktrok. De scrum van Emmen was oppermachtig en er werd veel gebruik gemaakt van sterk voorwaartsen werk, daar waar Emmen bekend om staat. Leeuwarden speelde hier listig op in door telkens de backs van Emmen op te zoeken en op snelheid door de verdediging te breken. In de eerste helft is Leeuwarden het nog 2 keer gelukt om een try te drukken via hun snelle mannen. Leeuwarden was niet opgewassen tegen het fysiek harde, maar eerlijke spel van Emmen hetgeen resulteerde in de nodige blessures.

In de tweede helft kwam Leeuwarden qua voorwaartsen iets beter in de wedstrijd, maar legden het in de scrums nog immer af. Emmen vocht zich keihard terug en wist maar liefst nog 3 try's te drukken, tegen 1 try van Leeuwarden, wederom door sterk werk van hun backs. Dit bracht het aantal try's gelijk: 4 tegen 4. Maar doordat Leeuwarden hun conversiekicks beter wisten te benutten, werd er na 80 minuten van keihard maar eerlijk rugby afgefloten met een eindstand van 24-20 in het voordeel van Leeuwarden.

Volgende week zondag 25 september speelt Rugbyclub Emmen thuis op de Meerdijk tegen het tweede team van Feanster RC (Heerenveen) en zal Emmen hun tweede plek in de competitie proberen te verstevigen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda