Rugbyclub Emmen onderuit in Heerenveen

HEERENVEEN - De rubyers van Emmen gingen gingen zondagmiddag met maar liefst 54-0 ten onder in een wedstrijden in en tegen Heerenveen. Het gonsde al een tijdje van geruchten. Hij zou terug komen bij RC Emmen. De belofte uit donker Afrika. ?De Gazelle? Aad van den Oever. Dat belooft wat deze wedstrijd.|

De strijd ging redelijk gelijk op de eerste 10 minuten, maar door attent spel van de friezen kwamen ze al vrij snel op een try voorsprong. Zonder conversie: 5-0.Tijdens de gehele eerste helft kon Emmen geen grip krijgen op de wedstrijd, vooral te wijten aan missende scherpte. Resultaat 26-0 ruststand.

De tweede helft werd het niet veel beter voor Emmen. Aan inzet was er geen gebrek. Een paar keer kwam het team hoopvol bij de trylijn maar het resulteerde niet in de verdiende verlossing van de 0. De onervarenheid van een groot deel van de Drentse ploeg was niet sterk genoeg om de ervaren(lees: zwaarlijvige) friezen te dwarsbomen. De eindstand werd dan ook 54-0.