Rugbyclub Emmen wint van Drachternaren

EMMEN - Vol verwachting klopten de harten van de rugbyers van Emmen afgelopen zondag. Na een aantal uit wedstrijden met magere bezetting, stond er deze keer een thuiswedstrijd tegen een Fries team op het rooster. En een wedstrijd tegen een Friesteam motiveert altijd extra zeker als ze compleet het strijdpol kunnen betreden.

Vanaf de kickoff zat Emmen er boven op en werd er hard en gecontroleerd gespeeld. Het was dan ook een domper dat uit een klutsbal in de achterste linies de drachtenaren wisten te sporen. De makkelijke conversie werd niet gemist, zodat Emmen tegen een 0 -7 achterstand aankeek  na 15 minuten spelen. De groen grijzen gaven de moed echter niet op en het goede spel werd doorgezet tot aan de rust, echter werden een aantal kansrijke posities niet omgezet in een score.

De tweede helft had Emmen de wind in de rug en konden ze Drachten nog meer onder druk zetten.Uit een penalty situatie dichtbij de tryline wist Marc Post slim de bal achter de lijn te drukken, de conversiekans werd niet gemist door Richard Kuipers.Na deze score ontstond er een rommelige situatie met af en toe een handgemeen.Marc Post wist een tijdelijke leegte in de Drachtense defensie een kiene “kick en Chase” uit te baten en te scoren voor een eindstand van 12 – 7. Een mooie winstpot na een lange periode van verlies.