Carmelcollege organiseert een schaatschallenge

EMMEN - Vrijdag 12 februari klinkt op Carmelcollege Emmen het officiële startsein voor de ‘Carmel Challenge Elfsteden’. Leerlingen hebben het begin van de ochtend gewoon (online) les en om 10.45 uur maken de boeken en de laptop plaats voor de (lage of hoge) Noren of de Friese doorlopers. Er moet namelijk geschaatst worden, en veel ook: 200 kilometer in totaal! Alle leerlingen en medewerkers van de school worden uitgedaagd om in de komende dagen de afstand van de echte Elfstedentocht bij elkaar te schaatsen.


Volgens rector Louwien Eising is dat een echte challenge. “Ik denk dat onze Carmelkanjers een uitdaging als deze niet uit de weg gaan”, vertelt ze enthousiast. “We hebben nu de unieke mogelijkheid om op natuurijs te schaatsen, dus dan moeten we daar gebruik van maken. Ieder voor zich natuurlijk, want een toertocht op de Rietplas zoals we in het verleden hebben georganiseerd, zit er dit jaar helaas niet in.”

Volgens de rector is het ook verstandig dat de kinderen even achter hun beeldscherm weg zijn. “Beweging helpt om te komen tot betere leerprestaties, dat is wetenschappelijk bewezen.”

De kilometers worden met de app Strava nauwkeurig geregistreerd. De leerlingen en medewerkers die meedoen hebben deze app op de telefoon geïnstalleerd. Ze kunnen dan van elkaar zien hoeveel iedereen schaatst, wat ze meemaken onderweg en wie als eerste over de finish komt op de Bonkevaart in Leeuwarden. Iedereen die 5 kilometer of meer schaatst wordt beloond met een schaatsmedaille.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda