Schaatsplezier op de ijsbaan van de IJsverenging Hou Vol

BARGER OOSTERVELD – Een aantal dagen is er door een grote groep vrijwilligers van de IJsvereniging Hou Vol in Barger Oosterveld keihard gewerkt om de ijsbaan aan de Sint Gerardusstraat sneeuwvrij te krijgen. Kruiwagens vol sneeuw werden er afgevoerd met bals resultaat een mooie sneeuwvrije ijsvlakte. Helaas was het ijs door de sneeuw nog te ruw om er ook een beetje op te kunnen schaatsen.
De oplossing was daarna het ijs nog een keer te besproeien. Na nog een nachtje vorst was het dan zover dat de ijsmeester donderdagmiddag om 16.00 uur de baan vrij gaf en de jeugd zich kon gaan uitleven compleet met de gebruikelijke rookworst en warme chocolademelk.


Om het ook een beetje officieel te doen was Rene van der Weide, wethouder van sport in de gemeente Emmen, uitgenodigd om het startsein te geven tot hopelijk nog vele uurtjes ijsplezier. Hij deed dat middels een korte speech waarin hij vol lof was over het werk wat de ijsvereniging in een paar dagen tijd toch heeft weten te klaren ook al werkte niet alles mee.

Een speciaal compliment ging daarbij vooral uit naar de groep vrijwilligers die dit weer mogelijk hebben gemaakt. Daarna werden de ongeveer 80 kinderen die volgens de coronaregels (maximaal 100 schaatsers bij elkaar) op het ijs konden, ook nog getrakteerd op een gratis beker warme chocolade melk.


De kinderen hadden allemaal een luisterend oor voor de wethouder(rechts) alvorens er echt geschaatst mocht worden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda