Gongschaaktoernooi sterk bezet

Zaterdag 10 januari is in Emmen na lange tijd weer een gongschaaktoernooi gehouden. Van 1958 tot en met 1983 was het Enka gongschaaktoernooi een begrip in de Nederlandse schaakwereld. Maar nog nooit kende het toernooi een zo sterke bezetting als afgelopenzaterdag, waar naast een heleboel andere sterke schakers uit het hele land maar liefst 4 grootmeesters hun acte de pr?sence maakten.

Het toernooi werd gewonnen door Daniel Fridman uit Duitsland (rechts aan zet) die 75e op de wereldranglijst staat voor GM Levin, de nederlandse topgrootmeester Erik van den Doel en Floris van Assendelft.

Bij gongschaken moet gezet worden op het moment dat het geluid van een gong met regelmatige tussenpozen uit de luidsprekers weerklinkt. Voor de meesten was dat in de voorronden even wennen, maar omdat iedereen in de spirit van een gezellig toernooi handelde, onstonden er geen problemen voor de wedstrijdleider.

Groep 2 werd gewonnen door WFM Carolien Slingerland, Richard Hendriks en Herman Voss die alle drie op een gedeelde eerste plaats eindigden. De laatste was daarmee gelijk de best presterende ESG'er.

Groep 3 leverde winst op voor ESG kopman Osama Sadallah, voor de ESG'ers Leo Roos, Jan Peek en oud-lid Christiaan Mol.

Groep 4 werd gewonnen door de talentvolle ESG jeugdschaker Marcel Struik, voor oud lid Jan Schutte en Gerard Dijkstra (ESG).

De beste jeugdscha(a)k(st)er (leeftijd basisschool) was Welmoed Tjepkema, die in de voorrondes tegen een aantal grootmeesters moest spelen en zich desondanks wist te plaatsen voor eindgroep 3.(zie ook fotoalbum)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda