62e Dr. van Leeuwentoernooi 2015 – LTC Emmen.

EMMEN - Dit jaar wordt alweer voor de 62ste keer het Dr. Van Leeuwen tennistoernooi georganiseerd in Emmen. ''We zijn er weer in geslaagd een Cat. 1**** toernooi te organiseren op een niveau dat, zoals bekend, uniek is in het Noorden van Nederland. Bovendien is het Van Leeuwentoernooi het enige 4 sterren toernooi tijdens deze periode''. zegt toernooidirekteur Harry Lassche.


Naast het categorie 1**** toernooi wordt er ook een categorie 2 t/m 7 georganiseerd. Voor de tennisliefhebbers, zowel spelers als toeschouwers, is er veel te beleven tijdens dit toernooi. Het cat.1 toernooi begint op dinsdag 19 mei met de kwalificatie voor plaatsing in het hoofdtoernooi enkelspel voor zowel de dames als de heren.
Op donderdag 21 mei start het hoofdtoernooi categorie1****, waarvan op maandag 25 mei (2e pinksterdag) de finales worden gespeeld.

Het toernooi voor de cat. 2 t/m 7 begint op dinsdag 19 mei om 19.30 uur. Gedurende het gehele toernooi bent u van harte welkom op ons prachtige park en de toegang is gratis.

Het deelnemersveld ziet er weer fantastisch uit. Bij de dames 18 speelsters uit de top 100 van Nederland. De winnares van afgelopen jaar Olga Kalyuzhnaya, nummer 4 op de Nederlandse Ranglijst, heeft wederom voor het Van Leeuwentoernooi gekozen. Zij hoopt dit jaar haar 5e titel in de wacht te slepen. Het deelnemersveld wordt aangevuld met sterke speelsters zoals onder andere Joany Pontjodikromo (Groningen), Liv Geurts en Anastasiya Mulder (Veendam).

Ook de Noordelijke deelneemsters zijn sterk vertegenwoordigd met: Daniëlle Koetje, Sarah de Boer, Priscilla Visser, Tessa van de Ploeg, Fleur Eggink, Annelou Nab en Rowena van der Ploeg. Bij de heren komen de eerste 22 spelers uit de top 80 van Nederland met de nummer 15 en finalist van het afgelopen jaar Tim van Terheijden, Bart Beks wereldkampioen 35+ in 2014 en Sander Arends, nummer 20 uit Leeuwarden.

Noordelijke deelnemers zijn ook bij de heren sterk vertegenwoordigd met: Roy Schoonveld, Maikel Borg,Yoram Hilberts, Erik Dallinga, Jasper Krol en Werner Lootsma. Als het weer mee wil werken zijn alle voorwaarden aanwezig om sportieve en gezellige pinksterdagen te beleven in Emmen. Tijdens deze dagen willen wij graag met alle deelnemers, sponsoren en bezoekers van een hoog tennisniveau genieten op de prachtige banen van LTC Emmen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda