Campingtafeltennis kent alleen winnaars

EMMEN - Op de woensdagavond is de zaal van de TTV Emmen tegenwoordig bezet met “ouderwets” tafeltennis. Tafeltennis zoals dat vroeger gespeeld werd met houten batjes met daarop rubberen nopjes. Dit keer werden de finales gespeeld, waarin de poulewinnaars tegen elkaar uitkwamen.

In de poules was al eerder door de teams met illustere namen als Schildertjes, Flamingo's, LE-Network, Pleeboys gestreden voor de poulewinst. De poule winnaars, het team van Thuis Deco en het team Sixty Five speelden die finale. Een finale die met overmacht gewonnen werd door Thuis Deco: 4-1.

Dit “ouderwetse” tafeltennis wordt gespeeld met de “ouderwetse” houten batjes, zoals dat tegenwoordig nog op veel campingtafels wordt gespeeld. Waarbij elke slag gepaard gaat met het bekende “tok”-geluid. De houten batjes zorgen voor onvoorspelbare kapriolen van de bal. Dat zorgt er dan weer voor dat iedereen mee kan doen op dit niveau, want er is nu geen verschil tussen de competitiespelers met hun dure rubbers en effectvolle slagen en de goedbedoelde amateurs. De ouderwetse houten batjes neutraliseren alle ingewikkelde effect-slagen.

De wedstrijden duren ook wat minder lang dan ‘gewone’ competitiewedstrijden. Elke wedstrijd is een best of three (3 games) die net als bij de gewone wedstrijden duren tot de 11 punten. Ook wordt er net als bij ‘gewone’ wedstrijden bij elke twee punten van opslag gewisseld. Elk team bestaat in principe uit twee personen die elk twee keer een enkel spelen en samen één dubbel.

Overigens is dit soort van campingtafeltennis steeds meer een ‘serieuze’ sport aan het worden. Er zijn zelfs wereldkampioenschappen van de organisatie die zich specifiek richt op dit soort tafeltennis: World United Table Tennis Organisation (WUTTO)! Zie http://www.tafeltennisnederland.nl/category/hardbat/

Bij de TTV Emmen ziet men dat er steeds meer belangstelling is voor dit soort van camping-tafeltennis. Want deze competitie staat open voor iedereen die dat wil: familieleden, vrienden, bedrijven. Zonder lid van een club te zijn. Doelstelling is het plezier in de tafeltennissport te vergroten. Dat maakt immers alle deelnemers een winnaar.


Foto: voorzitter van TTV Emmen Henk Roelofs reikt de prijzen uit aan de winnaars van het camping-tafeltennis

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda