Itass DTK’70 grijpt naast de beker

DEN BOSCH – Zondagmiddag hebben de tafeltennissers van Itass DTK’70 naast de nationale beker gegrepen. In de finale werd met 3-1 verloren van regerend landskampioen Enjoy & Deploy Taverzo. Anders dan de uitslag doet vermoeden hadden de heren uit Klazienaveen wel kansen tegen het sterke Taverzo.


Itass DTK’70 had zich als koploper van de eredivisie geplaatst voor de final four. De eerste vier teams van de ranglijst hadden zich automatisch geplaatst. Loting moest uiteindelijk de tegenstander in de halve finale bepalen. Itass DTK’70 werd door de loting gekoppeld aan Smash’70 uit Hattem. Deze halve finale werd met 3-1 gewonnen door DTK’70. Barry Wijers legde een stevig basis voor de overwinning.

Wijers won van zowel Cosmin Stan en Michel de Boer. De partij tussen Wijers en De Boer was slopend en werd pas met 14-12 in de vijfde game beslist in het voordeel van Itass DTK’70. Het derde punt werd gemaakt door Nathan van der Lee. Hij versloeg Boris de Vries in drie games. Het enige verliespunt kwam op naam van Koen Hageraats. Hageraats verloor in drie games van Michel de Boer.

De openingspartij in de finale ging tussen Nathan van der Lee en Borna Kovac. Van der Lee speelde een puike partij en moest pas in de vijfde game buigen voor Kovac. Barry Wijers kon het daarna niet bolwerken tegen Martin Katchanov. Met een 2-0 achterstand moest Koen Hageraats winnen van Roel Bogie om Itass DTK’70 in de wedstrijd te houden. Na een 2-0 achterstand in games leek het team uit Klazienaveen er met 3-0 af te gaan. Uiteindelijk wist Hageraats de wedstrijd om te buigen en in vijf games te winnen van Bogie.

Het wedstrijdpunt van Hageraats bleek het enige punt voor DTK’70 in de finale. Barry Wijers moest ondanks een sterke wedstrijd zijn meerdere erkennen in Borna Kovac. Wijers verloor met 1-3. Coach en speler Barry Wijers: “We hebben vandaag zeker kansen gehad. Om te winnen van Taverzo moet bij ons alles kloppen. Er klopte vandaag best veel, maar niet genoeg.”

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda