Dames Emmen op koers richting kampioenschap

EMMEN - Het jonge Emmen damesteam heeft een uitstekend weekend achter de rug in de landelijke tweede divisie A. Zaterdag kwam koploper en concurrent SVE op bezoek. De Emmenaren kwamen al snel op een 3-0 voorsprong door overwinningen van Fleur Hoogeveen op Berber Heerschop, Yvette Gombert op Melanie van Berkum en Janine Grootjans op Laura Daatzelaar.


Door een verloren dubbel en verlies van Gombert tegen Heerschop verkleinden de Utrechters de achterstand. Verder dan deze twee punten voor de tegenstander lieten de jonkies uit Drenthe het echter niet komen. Door de 8-2 zege stonden beide teams aan het einde van de dag op gelijke hoogte, in de wetenschap dat de youngsters nog een inhaalwedstrijd voor de boeg hadden. Dat gebeurde op zondag met de komst van Scylla uit Leiden. Helaas kwamen die dames maar met zijn tweeën, waardoor Emmen al met een 3-0 voorsprong aan de wedstrijd begon.

Door een overwinning in het dubbel, een ongeslagen Janine Grootjans en zeges van Gombert en Hoogeveen kwamen daar nog eens vijf punten bij. Opnieuw een 8-2 overwinning dus waardoor de jonkies de koppositie nu stevig in handen hebben en met een voorsprong van 8 punten op de nummer 2 het kampioenschap binnen handbereik is. Volgende week spelen de dames in en tegen Nijmegen, een team waartegen de enige nederlaag is geleden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda