Dames TTC Emmen verstevigen koppositie

UTRECHT - Zonder coach Lex Bruijn die nog even van de laatste sneeuw in Oostenrijk wilde profiteren gingen de jonkies van Emmen op bezoek bij SVE in Utrecht. In een koude en rumoerige zaal zag inval-coach Harrie Hoogeveen hoe dochter Fleur gespannen het bal voor de Emmenaren opende tegen Melanie van Berkum. In 4 moeizame games kwam toch het eerste punt voor Emmen op het scorebord.

Met een 5-gamer tegen Daphne Tollenaar en een makkelijke zege op Kelly Leideritz behield Hoogeveen haar ongeslagen status in deze competitie. Janine Grootjans scoorde ook een knappe hattrick. Met uitstekend spel en ondanks opnieuw een opspelende knie behoefde de talentvolle linkshander alleen een game af te staan aan Leideritz en Van Berkum. Grote verrassing in positieve zin deze middag was het spel van Tessa Mennen. Zij gaat elke week beter spelen en laat steeds meer van haar kwaliteiten zien. Haar openingswedstrijd tegen Leideritz was bijzonder fraai en leidde tot een onverwacht makkelijke overwinning op deze ex-eredivisie speelster.

Na een nederlaag in vieren tegen Van Berkum had er tegen Tollenaar zeker meer ingezeten. Met een ongelukkige nederlaag met 9-11 in de beslissende game scoorde SVE haar tweede punt. Omdat ook het dubbel een makkelijke prooi was voor de Drentsen was de 8-2 zege een feit. Doordat de concurrent een magere 6-4 zege boekte is de voorsprong van koploper Emmen opgelopen tot 7 punten. Volgende week reizen de youngsters af naar Lochem voor de eerste van de vijf terugwedstrijden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda