VOORZITTER VELZING VERTREKT BIJ ITASS/DTK’70

KLAZIENAVEEN - ‘Het besluit om na 25 jaar te stoppen als voorzitter van ITASS/DTK‘70 is geen lichtvaardig besluit welke je in een dag neemt. Het is een samenloop van omstandigheden waarin je terechtkomt en die je dwingen om keuzes te maken’, aldus de heer Velzing in reactie op zijn aanstaande vertrek bij DTK’70. ‘Het besluit om mijn functie neer te leggen heeft enerzijds te maken met het feit dat mijn bedrijfsactiviteiten in Delfzijl behoorlijk in omvang zijn toegenomen, waardoor ik minder tijd heb om inhoud te blijven geven aan de functie, zoals ik altijd heb gedaan.

Anderzijds kom je ook op het punt dat je gaat twijfelen of de aanpak die je altijd hebt gehanteerd nog wel voldoende draagvlak heeft binnen de vereniging. Tijdens bestuursvergaderingen werden onderwerpen duidelijk uitgelegd – en voor de goede orde – er is ook een sluitende begroting
gepresenteerd. Desondanks bleven er vragen die zichtbaar maakte dat er een groot verschil in toekomstvisie binnen het bestuur was’.

Velzing vindt niet dat hij ten koste van alles aan moet blijven als voorzitter, daar het belang van de vereniging voor moet gaan. Dat heeft hem ertoe bewogen om zijn brief aan het bestuur en de leden te sturen. Het besluit is genomen met veel pijn in het hart, omdat hij heel veel ‘lief en leed’ bij de vereniging heeft meegemaakt. Hoogtepunten onder zijn bezielende leiding waren het behalen van de Europese titel en diverse landskampioenschappen.

Dieptepunt was het moeten inkrimpen van de herenselectie. Hij heeft ook het gevoel dat hij al jaren heeft moeten ‘vechten’ voor een stukje erkenning van de gemeente Emmen. Velzing hoopt dan ook dat de volgende voorzitter daar meer succes mee heeft, omdat hij nog steeds vindt dat er geen betere manier is om aan city-marketing te doen dan door te laten zien hoeveel de gemeente geeft om een sportieve instelling
van haar burgers. Het afscheid van Velzing zal in onderling overleg met de vereniging vorm gegeven worden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda