ITASS/DTK'70 start met zege op Tafeltennis Zwolle

ZWOLLE - De tafeltennissers van Itass/DTK’70 zijn in groep B van de eredivisie gestart met een zege op Tafeltennis Zwolle. In Klazienaveen won de equipe van speler/coach Peter Verweij met 4-2. Uitblinker bij de Drenten was Bas Hergelink: hij bleef ongeslagen. Verweij was na afloop van het duel dik tevreden over de zege op de Zwollenaren. ‘Ik zie ze als een concurrent voor de bovenste twee plaatsen. We willen ons zo snel mogelijk veilig spelen en daarom is het altijd lekker als je met een zege kunt beginnen.’ Gemakkelijk ging het niet. In de slotpartij kon de winst pas veilig worden gesteld. Vanrossomme moest daarvoor wel alle zeilen bijzetten om Hollak van zich af te houden. Dat lukte de Belg ternauwernood. Na een matchpoint tegen, won hij in de vijfde game met 12-10.
Meest opvallende speler aan de zijde van de Drenten was Bas Hergelink. Het jonge talent won zijn beide partijen en legde daarmee de basis voor de overwinning van zijn ploeg. Verweij was uiterst content over het spel van zijn pupil. ‘Je ziet dat hij volwassener in zijn spel is geworden. Voor hem is het ook belangrijk dat hij partijen gaat winnen. Dat is goed voor zijn zelfvertrouwen en dat traint een stuk relaxter. Ik hoop dat hij deze lijn kan doorzetten.’ De punten bij Zwolle werden gescoord door Bosman. Hij bleek een niet te nemen horde voor de spelers van DTK’70. ‘Hij had weer zo’n dag dat hij alles raak sloeg. Volstrekt kansloos waren mijn spelers tegen hem’ , aldus Verweij.

Persoonlijke resultaten: Chung - Van de Heijden 3-1, Vanrossomme - Bosman 0-3, Hergelink - Hollak 3-1, Chung - Bosman 0-3, Hergelink - Van der Heijden 3-2, Vanrossomme - Hollak 3-2.

Uitslagen Eredivisie B van zaterdag 25 januari 2014
Itass/DTK’70 - Tafeltennis Zwolle 4-2
Pecos - JCV 4-2

STAND
1. Itass/DTK’70 01-04
2. Pecos 01-04
3. JCV 01-02
4. Tafeltennis Zwolle 01-02
5. Avanti 01-00
6. Scylla 01-00

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda