Mannen van coach Jan Vlieg beginnen met derby tegen HJMusic.nl

KLAZIENAVEEN - De hoofdmacht van Petstra/DTK'70 begint komende zaterdag vol goede moed aan de voorjaarscompetitie in de eredivisie. De ploeg van coach Jan Vlieg ontvang in de noordelijke derby HJMusic.nl (voorheen Argus). Met nieuwe aanwinst Qi Xiaofeng in de basis zullen de Drenten in deze competitie voor een plek in de finale van de play-offs gaan.

Het lijkt erop dat de onderlinge verschillen in de eredivisie kleiner zijn dan ooit. Enjoy&Deploy Heerlen, Wijzenbeek/Westa en Petstra/DTK'70 zijn op voorhand de kandidaten voor een plek voor de play-offs. De overige ploegen (Scylla, Bultman/Smash'70, HJMusic.nl, AA Drink/FvT en Scyedam) gaan uitmaken wie zich als vierde ploeg bij dit drietal gaat scharen. Voor FvT en Scylla lijkt dat te hoog gegrepen en deze ploegen zullen het waarschijnlijk moeilijk gaan krijgen op het hoogste niveau. Scylla is namelijk de nieuwkomer en FvT zag de sterke kopman Xiaofeng vertrekken naar Klazienaveen. Het jeugdig elan in beide ploegen zal flink aan de bak moeten in de strijd tegen degradatie.

In Klazienaveen hopen ze stiekem op de landstitel. Nathan van der Lee vertrok weliswaar naar HJMusic.nl, maar de Drentse club zag daarvoor Qi Xiaofeng terugkomen. De Chinees geldt in Nederland als een van de betere spelers en is nationaal kampioen. Samen met Casper ter Luun, Zhou Changlong en Pepijn Leppers vormt hij dit seizoen het team van de Drentse formatie. Zaterdag start het team tegen het Groningse HJMusic.nl, waar Gert Kobes vertrok. Zijn plaats wordt ingenomen door Van der Lee. De Groningers hebben verder met de Deen Carsten Egeholt een sterke kopman, waardoor het in sporthal De Zon wel eens een pittig duel kan worden. Er zijn in ieder geval genoeg ingrediënten aanwezig voor een spannende en leuke tafeltennisderby.

Voorzitter Hendrikus Velzing: 'Ik denk dat we sterker zijn dan het vorig seizoen, maar dat geldt ook voor onze tegenstander. Ik hoop en verwacht ook dat we rol in de strijd om het kampioenschap kunnen spelen. Heerlen is voor mij echter de grote favoriet. Met Redjep, Jiao en De Bruin hebben ze op papier de sterkste basis van de eredivisie. Ik ben blij dat we weer beginnen. Ik verwacht veel vuurwerk dit seizoen.' Het duel tegen HJMusic.nl begint zaterdag 16 januari in sporthal De Zon in Klazienaveen om 17.00 uur.

TEAMSAMENSTELLINGEN
Petstra/DTK'70 (Klazienaveen)
1. Qi Xiaofeng
2. Zhou Changlong
3. Casper ter Luun
4. Pepijn Leppers

HJMusic.NL (Harkstede)
1. Carsten Egeholt
2. Nathan van der Lee
3. Gamal de Groot

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda