Petstra/DTK?70 plaatst zich voor play-offs

KLAZIENAVEEN - De tafeltennissers van Petstra/DTK?70 hebben zich zo goed als zeker geplaatst voor de play-offs van de eredivisie. Zaterdag werd concurrent Scyedam uit Schiedam op een 5-2 nederlaag getrakteerd. De Drenten staan fier aan kop. De ploeg uit Klazienaveen heeft de koppositie in de eredivisie behouden, al geeft de stand een vertekend beeld omdat een aantal ploegen nog een paar duels moet inhalen. Feit is dat Petstra/DTK?70 na de zege op Scyedam zo goed als zeker is van playoff-deelname en dat is voor de onervaren ploeg van Vlieg een felicitatie waard. Tien punten voorsprong heeft ze op Argus, dat de vijfde plaats bezet.



Vlieg had het na afloop van het duel tegen de Schiedammers over een friemelwedstrijd. ‘Het vertoonde spel was niet best vond ik, maar mentaal stonden we er weer. Dat is ook onze kracht. Onze koppies gaan bij een achterstand niet zo snel hangen. En daar houd ik van.’

De Groninger coach had gekozen voor Zhou in de basis, ten koste van het talent Pepijn Leppers. Volgens Vlieg had Leppers de week ervoor geen goede B-Meerkampen gespeeld, wat hem dus zaterdag  een plek in de basis koste. Zhou speelde in zijn tweede duel voor DTK’70 nog onwennig.

Vlieg: ‘Hij speelde tegen De Boer anderhalve game goed, maar daarna was het helemaal niets meer. Dat kwam vooral omdat er twee services van hem werden afgekeurd. Hij verloor zijn hoofd en ook de wedstrijd alsnog  kansloos.’ Later was het herstel wel daar. In de slotpartij won hij van Hageraats.

De verliespartijen in deze ontmoeting kwamen op naam van Ter Luun en Van der Lee. Beide spelers verloren van routinier Michel de Boer. Vlieg was na afloop tevreden met het resultaat. ‘Dat wel, met 5-2 winnen van Scyedam is zeker niet slecht. Hebben we de play-offs gehaald? Dat interesseert me eigenlijk niet zo veel. Belangrijker is dat we steeds beter worden en dan kunnen we misschien wel een keer serieus om de titel meedoen.’

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda