Petstra/DTK?70 start eredivisie met duel tegen landskampioen

KLAZIENAVEEN - De tafeltennissers van Petstra/DTK?70 uit Klazienaveen starten aanstaande zaterdag de najaarscompetitie in de eredivisie. De ploeg van coach Jan Vlieg ontvangt in eigen zaal regerend landskampioen AA Drink/FvT. De Drenten zetten in op een playoff-plaats. Ze zag kopman Szafranek vertrekken. Zijn plaats wordt komend seizoen ingenomen door jongeling Casper ter L??n, die overkwam van het Limburgse Wijzenbeek/Westa.

De gasten uit Rotterdam zijn verzwakt ten opzichte van het vorige seizoen. Heister en De Boer vertrokken en daar kwamen Jochem de Hoop en Cosmin Stan (eigen opleiding) voor terug. Verder werd Qi Xiaofeng aangetrokken als kopman. Barry Wijers vertolkt een dubbelrol binnen het team: hij is niet alleen speller, maar ook trainer/coach.

Ondanks het vertrek van twee sterke spelers starten de Rotterdammers ook dit seizoen als een van de favorieten voor de titel, maar de concurrentie is groter dan de afgelopen seizoenen. Wijzenbeek/Westa en Enjoy & Deploy Heerlen (met topspeelster Li Jiao uit de damescompetitie) zullen ook dit seizoen als kanshebber voor het kampioenschap van start gaan. Argus, Bultman/Smash’70, Scyedam en Petstra/DTK’70 zullen normaliter voor de vierde playoff-plaats moeten strijden. Pecos zal, na het vertrek van De Bruin naar Heerlen, het moeilijk gaan krijgen om zich te handhaven op het hoogste niveau.

Voorzitter Hendrikus Velzing van de Drentse club ziet het seizoen met vertrouwen tegemoet. ‘We hebben een jong team, dat de komende jaren zeker nog gaat groeien. Het is natuurlijk afwachten hoe onze nieuwe speler Casper ter Lüün zich gaat houden als kopman. Maar ik denk dat hij nog voor de nodige verrassingen gaat zorgen. Voorts denk ik dat Nathan van der Lee en Pepijn Leppers sterker gaan worden, dus is het bereiken van de play-offs een logisch doel.’  Ook dit seizoen heeft de Drentse formatie de Chinees Zhou Chang Long achter de hand.

Het duel van zaterdag begint in sporthal De Zon in Klazienaveen om 17.00 uur. RTV Drenthe maakt opnames van het eredivisieduel.

PROGRAMMA ZATERDAG 5 SEPTEMBER
Petstra/DTK’70 – AA Drink/FvT
Enjoy & Deploy Heerlen Wijzenbeek/Westa
Bultman/Smash’70 - Scyedam

NIEUWE HOOFDSPONSOR
Stevens Meubelen Shopping Center in Klazienaveen wordt dit tafeltennisseizoen de nieuwe hoofdsponsor van DTK'70 en komt daarmee op het shirt te staan van de Drentse club. Thuis Deco, Lampenier en Stevens Bedden maken deel uit van Steven Meubels Shopping Center. Petstra, vorig seizoen nog hoofdsponsor, blijft als naamsponsor verbonden aan de Drentse vereniging.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda