Petstra'DTK70 sluit reguliere comeptitie af met dubbel programma

KLAZIENAVEEN - Komend weekeinde vallen in de eredivisie de beslissingen omtrent de verdeling van de playoff-plaatsen en wie er gaan spelen in de degradatiepoule. De tafeltennismannen van Petstra/DTK'70 zijn, mede door een flitsende start van het seizoen, al bijna zeker van playoff-deelname. De Drentse formatie sluit dit weekeinde de reguliere competitie af met een uitwedstrijd tegen Scyedam en een thuisduel tegen het sterke Limburgse Wijzenbeek/Westa.

De wedstrijden van de ploeg van coach Jan Vlieg zijn zeker nog wel belangrijk, want ze wil zich een zo goed mogelijke uitgangspositie creëren voor de halve finales van de play-offs. Petstra/DTK'70 wil als het even kan regerend kampioen Enjoy&Deploy Heerlen, met Europees kampioene Li Jiao, ontlopen. De Limburgse formatie staat na vijf duels op gelijke hoogte met de Drenten en moet het nog opnemen tegen Bultman/Smash'70 en HJMusic.nl. Westa staat vooralsnog op een eerste plaats, maar voelt de hete adem in de nek van de ploegen uit Heerlen en Klazienaveen.

Zaterdag moet Petstra/DTK'70 op bezoek naar Schiedam, waar ze tegen het verrassend sterke Scyedam moet spelen. De ploeg van kopman Michel de Boer, de kersverse Nederlands kampioen, ligt tevens op koers voor een playoff-plaats. Ze verloor tot nu toe slechts twee duels. Zondag zal voor de mannen van Jan Vlieg duidelijk zijn, op welke plaats ze is geëindigd als ze het thuistreffen tegen Wijzenbeek/Westa achter de rug heeft. De Limburgers bezetten momenteel de koppositie in de eredivisie en zijn nog ongeslagen. Ook de derby tegen kampioen Heerlen werd in winst omgezet. Het duel begint zondag in Klazienaveen om 14.00 uur. Het is nog onduidelijk of kopman Qi Xiaofeng speelt dit weekeinde. Hij ligt met een fikse griep in bed. 

Team samenstellingen
Petstra/DTK'70
* Qi Xiaofeng
* Zhou Changlong
* Casper ter Luun
* Pepijn Leppers

Scyedam
* Michel de Boer
* Rene Waterreus
* Koen Hageraats

Wijzenbeek/Westa
* Daan Sliepen
* Martijn de Vries
* Liu Qiang

Programma Eredivisie
Zaterdag 13 maart
Bultman/Smash'70 - Enjoy&Deploy Heerlen
Scyedam - Petstra/DTK'70    

Programma
Zondag 14 maart
Petstra/DTK'70 - Wijzenbeek/Westa
Bultman/Smash'70 - Scylla
AA Drink/FvT - Scyedam
Enjoy&Deploy Heerlen - HJMusic.nl

Stand Eredivisie
1. Wijzenbeek/Westa           6 - 30
2. Enjoy & Deploy Heerlen  5 - 24
3. Petstra/DTK'70                  5 - 24
4. Scyedam                             5 - 20
---------------------------------------------
5. AA Drink/FvT                       6 - 17
6. Bultman/Smash'70           5 - 15
7. HJMusic.nl                          6 - 14
8. Scylla                                    6 - 10

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda