Prima competitiestart Petstra/DTK'70

KLAZIENAVEEN - De start kon eigenlijk niet beter. De hoofdmacht van Petstra/DTK'70 won zaterdag met 6-1 van HJMusic.nl en liet daarmee zien een serieuze kandidaat te zijn voor de finale van de play-offs. Het is een vroege conclusie, maar de overwinning is een flinke steun in de rug richting de play-offs. Qi Xiaofeng maakte zijn debuut voor de Drentse eredivisionist en bleef ongeslagen.
Toch had de wedstrijd in het begin ook een andere wending kunnen krijgen. Qi kwam met 2-1 achter tegen Van der Lee en Ter Luun tegen Egeholt zelfs met 2-0. Maar beide spelers in Drentse dienst toonden karakter en konden alsnog de winst via een beslissende vijfde game binnenslepen. Het was voor de tegenstander uit het Groningse Harkstede mentaal een flinke tik, waardoor de ploeg bijna niet meer in het verhaal voorkwam. Alleen Egeholt maakte het Qi nog lastig en Van der Lee zorgde in de voorlaatste wedstrijd uiteindelijk nog voor het erepunt aan de zijde van HJMusic.nl. Hij versloeg met ruime cijfers Leppers.

Aan de zijde van ploeg uit Klazienaveen was er alom tevredenheid. Voorzitter Hendrikus Velzing: 'We hadden ons geen betere start kunnen wensen. Ik moet wel bekennen dat we in het begin van het duel goed zijn weggekomen, maar daarna hebben we de wedstrijd gedicteerd. Een frisse start, maar we moeten waken voor euforie. De competitie is immers nog maar net begonnen.'

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda