Scherpte vereist in laatste duel Petstra/DTK?70 sPetsra?70

KLAZIENAVEEN - De tafeltennissers van komende zaterdag hun laatste duel van de reguliere competitie van de eredivisie. Ondanks het feit dat plaatsing voor de play-offs 99% zeker is, is scherpte vereist tegen Wijzenbeek/Westa. De competitie in de eredivisie blijft tot en met de slotdag spannend. Liefst zes van de acht teams zijn nog kanshebber voor de plaatsen 1 tot en met 4, die recht geven op de play-offs. Petstra/DTK?70 deelt na zeven duels de koppositie en heeft vier punten voorsprong op nummer vijf Scyedam. Dat lijkt voldoende voor plaatsing voor het toetje van de competitie. Het moet al vreemd lopen willen de Drenten dat missen.



Toch is aan de vooravond de altijd voorzichtige voorzitter Hendrikus Velzing op zijn hoede. ‘Ik ben misschien een beetje pessimistisch ingesteld, maar in theorie kunnen we de play-offs nog missen. Als we twee punten scoren tegen Westa dan zijn we denk ik wel zeker van plaatsing. Dus we moeten opletten, scherp blijven en dan heb ik er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.’ 

Voor de kopman van de ploeg uit Klazienaveen, Casper ter Luun, wordt het een speciale wedstrijd. Hij speelt tegen zijn oude club, dus de messen zullen zeker geslepen worden in het Limburgse land. 
Coach Jan Vlieg zal zeker een beroep doen op de Chinees  Zhou Chang Long. Hij moet de vereiste drie duels in de reguliere competitie spelen, anders mag hij niet worden opgesteld in het vervolg van de competitie. De Groninger heeft verder  Pepijn Leppers en Nathan van der Lee tot zijn beschikking. Tegenstander Wijzenbeek/Westa speelt tot nu toe een wisselvallige competitie. Zo werd er met 5-2 gewonnen van AA Drink/FvT, maar met slechts 4-3 van nummer laatst Pecos. Het team bestaat uit: Daan Sliepen, Martijn de Vries en Liu Qiang.

Velzing is blij met het verloop van de competitie. ‘Het is prachtig dat de bovenste teams zo dicht bij elkaar staan. Het geeft extra spanning op de laatste wedstrijddag. Dat is goed voor het aanzien van de eredivisie.’ Het duel in Wessem begint, net als alle andere wedstrijden op de laatste wedstrijddag, om 18.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda