Servicegeweld Jiao nekt Petstra/DTK?70

KLAZIENAVEEN - De tafeltennissers van Petstra/DTK?70 verloren zondag met 4-3 van het topteam van Enjoy&Deploy Heerlen. Bij de Limburgers maakte voormalig Europees kampioene Li Jiao haar opwachting. Ze bleef ongeslagen. Er had weinig meer ingezeten volgens coach Jan Vlieg. De wedstrijd tegen de Limburgse topformatie wilde ook maar moeilijk op gang komen. Vlieg: ?Leppers had het vierde punt kunnen maken, maar ik ben uiteindelijk wel tevreden met deze uitslag. Het blijft enorm spannend in de eredivisie.?



Dat het duel niet veel spanning met zich meebracht was te wijten aan het service geweld van Li Jiao en het slechte spel van Petstra-kopman Ter Lüün. ‘Hij begon slecht en eindigde slecht. Hij wist zelf niet te scoren, maar kon de tegenstander ook niet slechter laten spelen.’ Dat Li Jiao in Klazienaveen een klasse apart was, was eigenlijk ook wel verwacht. De Nederlandse international strooide met prachtige services en liet daarmee Van der Lee en Ter Lüün volstrekt kansloos. Ook Vlieg had ingezien dat zijn spelers er niet aan te pas kwamen. ‘Nee, als je geen service kunt ontvangen ben je bij voorbaat kansloos tegen een zo’n kaliber speelster.’ 



De wedstrijd kreeg pas een beetje karakter toen Leppers en De Bruin tegen elkaar achter de tafel kwamen. Beide spelers speelden vol voor de winst, waarbij uiteindelijk De Bruin aan het langste eind trok. Leppers begon slecht in de vijfde game waardoor hij De Bruin niet meer kon achterhalen. 

Van der Lee zorgde in de slotpartij van de dag ervoor dat de Drenten nog drie punten aan het matte duel overhielden. Hij verschalkte de jonge Belg Indeherberg. Van der Lee kwam in de vierde game nog flink in de problemen, maar kon zich tijdig herstellen. Hij boog een 8-2 achterstand om in een 12-10 zege.



Persoonlijke resultaten:
Ter Lüün - De Bruin 0-3,
Van der Lee-Jiao 0-3,
Leppers - Indeherberg 3-0,
Van der Lee/Ter Lüün - De Bruin/Ververs 3-0,
Ter Lüün - Jiao 0-3,
Leppers - De Bruin 2-3,
Van der Lee - Indeherberg 3-1.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda