Spektakel verwacht bij Argus ? Petstra DTK?70

KLAZIENAVEEN - Aanstaande zondag staat in sporthal De Borgstee in Harkstede de noordelijke tafeltennisderby tussen Argus en Petstra DTK?70 op het programma. Met een aantal nieuwe gezichten achter de tafel wordt er veel publiek verwacht. De ploeg van Jan Vlieg probeert na de klinkende 6-1 zege op Bultman/Smash?70 de competitie een goed vervolg te geven. De Drentse formatie bewaart goede herinneringen aan de tafeltennisderby tegen Argus. Vorig seizoen was DTK?70 met liefst 7-0 te sterk voor de buren uit Harkstede. 



Deze uitzonderlijke uitslag valt niet weer te verwachten, te meer omdat de Groningers zich versterkt hebben. Na het vertrek van Song, die vorig seizoen teleurstelde, trok de Harksteder ploeg twee nieuwe spelers aan. Uit Denemarken werd de veertiger Carsten Egeholt gehaald. Hij beschikt over een flinke portie ervaring en heeft in verleden in diverse grote competitie gespeeld. Tevens werd Gamal de Groot aangetrokken. Dit talent, die vorig seizoen nog in de tweede divisie uitkwam, verbaasde vorige week met twee zeges tegen Pecos. De Argus-iconen Gert Kobes en Jan Tammenga completeren het team. 


Bij DTK’70 is iedereen fit. Dat betekent dat Vlieg een beroep kan doen op Casper ter Lüün, Nathan van der Lee en Pepijn Leppers. De Groninger coach kan wellicht ook beschikken over de Chinees Changlong Zhou; hij arriveert zo goed als zeker vrijdag in Nederland. Voorzitter Hendrikus Velzing: ‘Als alles goed gaat komt hij deze week nog in Nederland. Ik kan me trouwens niet voorstellen dat hij zondag dan al speelt tegen Argus. Die jongen heeft een lange reis achter de boeg en het lijkt me niet verstandig om hem dan te laten tafeltennissen. Maar ik bepaal de opstelling niet, dat doet Jan Vlieg.’ 



De Drenten speelden tot nu twee duels. Er werd met 6-1 verloren van AA Drink/FvT en met dezelfde cijfers van Bultman/Smash’70 gewonnen. Argus boekte in het openingsduel het maximale resultaat tegen Pecos: 7-0. Beide ploegen voeren derhalve de ranglijst aan in de eredivisie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda