Wat een ontknoping in de eredivisie tafeltennis

KLAZIENAVEEN - Met een punt voorsprong op nummer vijf Scyedam hebben de tafeltennissers van Petstra/DTK?70 de play-offs bereikt. De Schiedammers kwamen nog gevaarlijk dicht in de buurt, omdat de ploeg van Vlieg met 6-1 verloor. Het had weinig gescheeld of Petstra/DTK?70 had in de laatste wedstrijd nog de play-offs verspeeld. De Drentse ploeg ging als koploper het laatste duel tegen Wijzenbeek/Westa in, maar kon zich zaterdagavond uiteindelijk ternauwernood plaatsen voor het toetje van de competitie. De ploeg van Vlieg eindigde door de nederlaag in het Limburgse Wessem als vierde en stuit in de halve finales van de play-offs opnieuw op Westa.
Geen mens had er nog rekening mee gehouden dat de Drenten nog in de problemen zouden komen. Immers de voorsprong op concurrent Scyedam bedroeg vier punten en dat leek voldoende. Voorzitter Velzing had de bui al zien hangen. ‘Ook de laatste punten moeten gespeeld worden en pas dan weet je waar je staat. Deze uitslag had al door mijn hoofd gespookt. Gelukkig hebben we het gered en we zijn daar dolgelukkig mee’. 



Alleen Pepijn Leppers kon terugkijken op een behoorlijke wedstrijd. Hij wist dan ook het enige punt van de middag te scoren voor de ploeg uit Klazienaveen. In de slotpartij tegen De Vries liet hij de hatelijke nul van het scorebord verdwijnen. De Chinees Zhou en ook Ter Luun speelden een matige wedstrijd en kwamen niet in de buurt van een winstpartij.

Coach Jan Vlieg vond dat zijn ploeg slecht had gespeeld. ‘Ik had alleen een tevreden gevoel bij Leppers. Hij speelde nog een redelijke wedstrijd. We hebben als ploeg soms nog de diepe dalen, waardoor we straks in de halve finales van de play-offs tegen Westa ook niet als favoriet starten. Het zal duidelijk beter moeten willen we een kans maken.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda