Westa start als favoriet

KLAZIENAVEEN - In de halve finales van de play-offs in de eredivisie spelen de tafeltennissers van Petstra/DTK?70 tegen Wijzenbeek/Westa. In de andere halve finale stuit AA Drink/FvT op Enjoy&Deploy Heerlen. De tafeltennismannen van Petstra/DTK?70 staan voor een loodzware opgave. Via het sterke Wijzenbeek/Westa, de nummer 1 van de reguliere competitie, moeten de mannen van coach Jan Vlieg de finale van de play-offs zien te bereiken. Komende zondag om 14.00 uur is het eerste duel in Klazienaveen.



De Drentse ploeg bewaart geen goede herinneringen aan de Limburgse formatie. Ook vorig seizoen stond Petstra/DTK’70 tegenover Westa en toen kreeg ze tweemaal met 4-1 aan de broek. Ook vorige week in de reguliere competitie was de Limburgse formatie duidelijk de sterkste: 6-1. De nederlagen konden nu wel eens in het voordeel gaan werken, want Westa start vooral na de zege van zaterdag als uitgesproken favoriet in deze halve finale en dat kan de nodige druk met zich meebrengen.


Jan Vlieg heeft al gezegd dat in de komende twee duels uit een ander vaatje moet worden getapt. ‘Afgelopen zaterdag heeft alleen Leppers zich staande gehouden, Zhou en Ter Luun hebben niet goed gespeeld. Dat moet anders willen we een serieuze kans maken.’ Nathan van der Lee speelde afgelopen zaterdag niet. Het ligt in de lijn der verwachting dat de Groninger zondag wel in de basis staat, net als kopman Ter Luun. Verder kan Vlieg beschikken over Zhou Chang Long  en Pepijn Leppers. Het team van Westa bestaat uit: Daan Sliepen, Martijn de Vries en Qiang Liu.

De return van dit duel is zaterdag 14 november in Wessem. De wedstrijd  begint dan om 18.00 uur. De winnaar van deze tweestrijd speelt tegen de winnaar van de andere halve finale: AA Drink/FvT tegen Enjoy&Deploy Heerlen. De uiteindelijk finale van de play-offs wordt gespeeld op zaterdag 21 november bij SKF in Veenendaal. Aanvang  van dit duel is eveneens 18.00 uur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda