Zwaar bevochten zege Petstra'70 in Rotterdam

ROTTERDAM - De tafeltennissers van Petstra/DTK'70 hebben zaterdag een zwaarbevochten zege behaald in Rotterdam. Op het oog leek het of de Drentse formatie van coach Jan Vlieg een makkelijke middag had, maar niets was minder waar. Voor de uiteindelijke 5-2 zege op AA Drink/FvT moest enorm gestreden worden, maar de Drenten bleven verdiend aan de goede kant van de score.

Jan Vlieg was na afloop van het duel in zijn nopjes met de zege.  'Het is nu wel duidelijk dat we een team hebben voor de bovenste vier plaatsen. Ik ben dik tevreden over het vertoonde spel. Ik heb vooral genoten van Leppers, die een puike pot op de tafel heeft neergezet.'  Voor de pauze was de ploeg van Vlieg dominant en nam soepel een 2-1 voorsprong. Ter Luun beet weliswaar in het stof tegen de sterke Wijers, maar Qi en Leppers hadden geen problemen met hun tegenstanders.

Ook in het dubbelspel leek er aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht. Ter Luun en Qi namen een 2-0 voorsprong en ook in de derde game stond het 7-4. De wedstrijd kantelde echter snel, waardoor de thuisploeg alsnog de winst binnenhaalde. Het was het sein voor FvT om DTK'70 de duimschroeven aan te draaien. Resultaat had het echter niet. Qi bleef ongeslagen en speelde een wedstrijd van zeer hoog niveau tegen Wijers.

De Chinees, vorig seizoen nog uitkomend voor FvT, zette in de beslissende game een 9-5 achterstand om in een 12-10 zege, waardoor de overwinning van zijn ploeg werd ingeleid. Ter Luun herstelde zich tegen De Hoop en Leppers onderstreepte in de laatste partij zijn goede vorm met een klinkende zege op Stan.

Vlieg had genoten van een mooie pot tafeltennis. 'Qi tegen Wijers was hoogstaand tafeltennis, dat zie je niet zo vaak in Nederland. Je kon merken dat het een beladen duel was. En Leppers heeft erg goed gespeeld. Hij volgens het concept gespeeld en dan is hij een gevaarlijke speler. Hij was heer en meester in zijn beide partijen. Deze zege geeft veel voldoening, omdat we hebben gestreden en gewonnen.' 

Karaktestiek
Wijers - Ter Luun 3-0,
Stan-Qi 0-3,
De Hoop - Leppers 1-3,
Wijers/Stan - Qi/Ter Luun 3-2,
Wijers - Qi 2-3,
De Hoop - Ter Luun 2-3,
Stan - Leppers 0-3.

Uitslagen Eredivisie:
Zaterdag 20 februari
Bultman/Smash'70 - HJ Music.nl    4-3
AA Drink/FvT - Petstra/DTK'70     2-5

Programma zondag 21 februari:
HJ Music.nl - Scylla

Stand Eredivisie:
1. Wijzenbeek/Westa           5 - 25
2. Enjoy & Deploy Heerlen   5 - 24
3. Petstra/DTK'70                5 - 24
4. Scyedam                         5 - 20
---------------------------------------------
5. AA Drink/FvT                   6 - 17
6. Bultman/Smash'70         5 - 15
7. HJMusic.nl                       4 - 09
8. Scylla                               5 - 06

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda