Zondag 23 Augustus Triathlon Klazienaveen!

KLAZIENAVEEN - Op zondag 23 Augustus loopt Klazienaveen weer vol met triathleten en sportliefhebbers. Stichting Triathlon Klazienaveen organiseert deze dag voor de 9e keer haar triathlon in het centrum van het dorp. Met dit jaar als publiekstrekker de NK middenafstand, ook wel halve triathlon genoemd.


Op deze afstand komt de top van Nederland in actie.

Deze sportieve dag zal, net als voorgaande jaren, starten met een kindertriathlon voor kinderen in de leeftijd van 5 t/m 12 jaar. Voor iedere leeftijdsgroep zijn er passende afstanden. De kinderen zwemmen in het lokale zwembad en fietsen, lopen en finishen in het centrum.

Na de finish van de kinderen is het tijd om te gaan vechten voor het eremetaal op het NK middenafstand. Deze deelnemers zwemmen 1.9 km in de Hoogeveense Vaart, fietsen 4 ronden door het prachtige Drentse land (90 km) en tot slot lopen ze nog 4 ronden (21 km) door het centrum. Kortom, veel mogelijkheden om de triathleten in actie te zien, aangezien er de hele dag doorkomsten zijn van zowel fietsers als lopers.

Na de middenafstand start de sprint-afstand, ook wel 1/8 triathlon genoemd. Dit jaar staat ook weer de estafette op het programma, waarbij het mogelijk is om als trio te starten. De atleten zwemmen 500 meter, fietsen 22 km en lopen 5 km. Dit is een mooie afstand voor de beginner en korte afstand-atleten. De ervaring leert ons dat op deze afstand erg snel het maximale aantal deelnemers wordt bereikt. Dus vroegtijdige opgave hiervoor is gewenst.

Als afsluiting van deze sportieve dag start tot slot de Olympische afstand, waarbij tevens de mogelijkheid wordt geboden om als trio te starten. Deze atleten zwemmen 1,5 km, fietsen 44 km en lopen tot slot nog 10 km.

De hele dag zal het dorp in het teken staan van de sportieve activiteiten, waarbij natuurlijk het randgebeuren niet vergeten zal worden. Zo is er een kinderplein, een sportmarkt en zal de Witte Olifant voor het muzikale entertainment zorgen. Net als voorgaande jaren beloofd het dus weer een leuke en sportieve dag te worden.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda