Carlijn Blekkink prolongeert Nederlands Kampioenschap Synchroonspringen

ROTTERDAM - Op zo. 21 juni 2015 werd in Ahoy Rotterdam gestreden om de nationale titels trampolinespringen individueel en synchroon. Carlijn Blekkink uit Weerdinge was als Nederlands Kampioen 2014 er op uit de titel opnieuw met verve te verdedigen.

Haar partner werd ingewisseld voor Jackie Lionahr uit Zoetermeer, een gouden keuze.

De wedstrijddag begon met synchroonspringen: een discipline waarbij twee springers een oefening zo gelijk mogelijk dienen uit te voeren. Vooral bij de dames was de synchroonwedstrijd tot het laatste moment spannend. Na de voorrondes leidden Pascal Wiebering en Bo Bet (Triffis) het klassement, terwijl Carlijn Blekkink en Jackie Lionahr (Topsport Noord/Pro Patria) op een tweede plaats stonden.

In de finale sprongen Bet en Wiebering echter een iets mindere oefening, terwijl het duo van Topsport Noord/Pro Patria juist wel een optimale prestatie leverde. Dit resulteerde in een gelijke stand voor de twee paren: 42,700. Normaal komt er een tie-break-rule aan te pas, maar zowel Blekkink en Lionahr als Bet en Wiebering stonden uiteindelijk op het hoogte podium en mogen zich een jaar lang Nederlands Kampioen synchroonspringen noemen! Het brons ging naar Claudia de Graaf en Floor Meijering (TSV/KDO) met 41,100 punten.

Individueel sprong Carlijn zich naar de 2e plaats in het klassement. In de finale gaan de punten dan op 0 en de 8 finalisten gaan de uiteindelijke klassering bepalen.
Carlijn moest de oefening helaas behoorlijk aanpassen, kon gelukkig wel uitspringen, maar eindigde uiteindelijk als 6e. Een gemiste kans.

Op de voorgrond Carlijn Blekkink

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda