Jorn Boerrigter, Turnteam Drenthe, Nederlands Kampioen

ROTTERDAM - Dit weekend werd in Rotterdam het NK turnen gehouden. Op zaterdag werd de meerkamp geturnd en op zondag vonden de toestelfinales plaats.


Luca Scheper (Benjamin) had met zijn trainer een weddenschap afgesloten dat als hij op het podium terecht zou komen, hij dan een ijsje kreeg en een ritje op de motor. Het 8-jarige turntalent draaide een goede meerkamp, maar stond tot het laatste toestel 4e in het klassement. Luca wist zijn zenuwen in bedwang te houden en bleef gefocust op zijn oefening. Hij werd uiteindelijk 2e.

Jorn Boerrigter ( junior II 4) turnde op zaterdag een goede meerkamp. Over het geheel liet hij mooie oefeningen zien en werd daardoor beloond met hoge E-scores. Op het laatste toestel, ringen, ging het voor hem mis. Door een val bij de landing verloor hij meer dan een punt en werd hij uiteindelijk 2e.

Jorn had zich ook voor de toestelfinales geplaatst. De jacht naar meer eremetaal kon voor hem op zondag beginnen. Hij kan terug kijken op een geslaagd NK met brons voor vloer en rek, zilver op sprong en goud op voltige.

Lars Boerrigter (senior 3) draaide een teleurstellende meerkamp op zaterdag. Op zondag tijdens toestelfinale kon hij zich revancheren. Lars ging uiteindelijk met 3 bronzen plakken naar huis.

Turnteam Drenthe kan terugkijken op een goed seizoen met maar liefst 10 medailles en 2 Nederlands Kampioenen.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda