Broers Lars en Jorn Boerrigter gouddelvers op NK Turnen

ALPHEN A/D RIJN - Een regen van medailles namen de turners van TurnTeamDrenthe mee naar huis. Het NK 1e en 2e divisie leverde van de 12 medailles zelfs 7x een Nederlands Kampioen op . Zaterdag werden de meerkampfinales geturnd en zondag de strijd bij de toestelfinales. Lars (21)en Jorn (19) Boerrigter waren in de categorie senioren 1e divisie voor het eerst elkaars concurenten. Na de ½ finale 2 week geleden was Lars de te kloppen man. Hij maakte zijn favorietrol meer dan waar en werd voor de 1e keer in zijn carrière Nederlands Kampioen op de meerkamp met een zeer hoog puntenaantal van 74.20.

Sinds jaren was de strijd om deze nationale titel niet zo spannend. Pas in de laatste ronde werd de titel door Lars veilig gesteld met een zeer sterk optreden op brug. Jorn die 1e jaars senior is heeft een gigantische progressie gemaakt. Hij werd in deze zelfde spannende strijd uiteindelijk 4e in de meerkamp met ook een zeer mooie score van 73.00, met een verschil van 0,6 punten op de nummer 3. Opvallend was het hoge niveau in deze categorie vergeleken met eerdere jaren.

De toestelfinales op zondag waren uiteindelijk een bekroning op het weekend. Niet alleen voor beide broers maar ook voor andere turners van TurnTeamDrenthe. De zondag werden er maar liefst 11 medailles waarvan 6 goud, 2 zilver en 3 brons meegenomen naar Drenthe. Grappige bijkomstigheid is dat de gouden medailles in 2 families door 2 broers werden opgehaald. 4x goud en dus Nederlands Kampioen door de broers Boerrigter ; Lars (Vloer en Ringen) en Jorn (Voltige en Rek) en 2x goud voor de broers Lok uit Valthe. Elwin (junior 2e div) en Loran (instap 1e div)werden beiden Ned.Kamp op voltige in hun categorie. Naast deze 7 nationale titels werden ook door Lars nog 2 bronzen plekken in de wacht gesleept op de toestellen Sprong en Rek. In de categorie jeugd 1e divisie behaalden Mathijs Hogeveen 2 mooie zilveren medailles op Ringen en Sprong.
Mathijs werd de dag ervoor al verrassend 5e op de meerkamp bij de jeugd. Kevin Robben ging naar huis met een bronzen plek op ringen. Na dit seizoen zullen Lars en Jorn Boerrigter en Mathijs Hogeveen elders hun turncarrière voortzetten. Gebrek aan accommodatie en trainersstaf hebben geleid tot nieuwe keuzes door deze toppers van TurnTeamDrenthe. Op de eigen foto aan de rekstok Lars en Jorn Boerrrigter.