Gym en jazzvereniging UNIDO is een bedrijf

EMMER COMPASCUUM - Gym en jazzvereniging UNIDO is een sportclub in Emmercompascuum en bestaat sinds 1 januari 1986. Toen fuseerden de katholieke gymvereniging TEC en de gymvereniging SSS tot UNIDO, wat Spaans is voor verenigd.


In de loop der jaren is de club gegroeid tot 180 leden in 2000 tot bijna 300 momenteel. Ca 10 % komen uit omringende dorpen. Oorzaak van de groei zijn de vele dansgroepen. In totaal zijn er 32 lessen per week, verdeeld over zeven soorten les. Er doen peuters mee vanaf 2 jaar tot senioren van 80 jaar. Verder is UNIDO ook een erkend leerbedrijf voor studenten die stage lopen.

Lessen:
-gymnastiek -turnen -acrogym -jazz -streetdance en freestyle - senioren sport en spel/beweeggroep

Leidsters
In totaal zijn er 9 betaalde leidsters, allen gediplomeerd. Verder een vijftal assistentes.

Westrijden
De selectiegroepen doen jaarlijks mee aan wedstrijden in de regio, in het Noorden en Nederland. De jazzselectie was dit jaar present bij NK streetdance en werd vierde.

Activiteiten
Naast de gewone lessen zijn er allerlei activiteiten zoals de jaarlijkse uitvoering, avondvierdaagse, Sintfeest, vossenjacht, demonstraties in het dorp en Emmen, enz. Ook verlotingen, koekenacties, etc. voor de kas.

Begroting
De jaarbegroting is ongeveer 60.000 euro.

Sponsoren
Er zijn nu 24 sponsoren, waarbij de bedragen variëren van 50 tot 600 euro.

Scholen
In januari 2017 wordt gestart met demonstraties geven op scholen in acrogymnastiek.

Bestuur
Momenteel bestaat het bestuur uit 5 personen: 4 dames en 1 heer. Helaas is er geen activiteitencommissie momenteel actief.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda