Trampoline springster Carlijn Blekkink uit Weerdinge wil naar Olympische Spelen Tokio

Carlijn woont in Weerdinge en is landelijk redelijk bekend in de sportwereld, maar in eigen omgeving wat minder.

Toch draait ze in de top mee wat betreft het trampoline springen. Verleden week heeft ze nog de finale gehaald tijdens de internationale Loulé Cup in Portugal en werd achtste. Dit jaar was ze tijdens de Nederlandse kampioenschappen individueel 2e geworden en 3e met het synchroon springen. In 2014 en 2013 werd ze bij het synchroonspringen zelfs nationaal kampioen. Ze is nog maar 21 jaar en wil graag naar de Olympische spelen in 2020 in Tokio. Het is nog een lange weg te gaan, maar zeker een weg die begaanbaar is.


Turnen bij UNIDO

Ze is begonnen bij gymvereniging Weerdinge en is doorgestroomd naar de turnselectie van Gymvereniging UNIDO uit Emmercompascuum onder leiding van Foniek Huigen. Deze selectie is later zelfstandig geworden onder de naam Turnpunt Drenthe. Vervolgens ging ze op 12 jarige leeftijd in een gastgezin in Heerenveen wonen om daar bij Turncentrum Heerenveen op het hoogste niveau te gaan turnen. Een paar jaar later zorgde een elleboogblessure voor het einde van haar turn carrière.


Trampoline

Toen heeft ze de switch gemaakt naar het trampolinespringen waar ze al snel naar de top van Nederland sprong. Vorig jaar is ze voor haar sport verhuisd naar Den Bosch om te gaan trainen bij Flik-Flak Den Bosch. Deze grote stap doet haar ontwikkeling ten goede. Carlijn volgt naast het vele trainen de opleiding Sport, Gezondheid en Management aan de HAN op Papendal waar ze in het 3e jaar zit. Haar volgende grote internationale wedstrijd is de Flower Cup in Aalsmeer, op 18 maart 2017. Na verschillende deelnames aan de junioren WK ’s wil Carlijn zich volgend jaar kwalificeren voor het senioren WK in Sofia, Bulgarije.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda