Vier Drentse Kampioenen bij Turnpunt Drenthe

HEERENVEEN - Op zaterdag 14 januari vonden in Turnstad Heerenveen de provinciale kampioenschappen plaats. In verschillende categorieën waren de turnsters van Turnpunt Drenthe vertegenwoordigd, en niet zonder succes. Maar liefst 4 turnsters van Turnpunt Drenthe mogen zich het komend jaar Drents Kampioen noemen. Nicolien Langes veroverde in de eerste divisie bij de senioren de titel. Shania Duinkerken werd bij Jeugd 1, N2 Drents Kampioen. Ook Nienke Arling, Jeugd 2, N3 turnde een goede wedstrijd die haar de eerste plek opleverde.


Judith Ambergen had bij de instap N1 een geduchte concurrent aan clubgenoot Iris Hoogenberg, maar eindigde toch als eerste. Iris heeft de tweede plek gehaald. Senior Juliëtte Heslinga behaalde in de tweede divisie een mooie derde plek. Samen met de competitiewedstrijd eerder in december, kon er gestreden worden voor doorstroming naar landelijke wedstrijden.

De plek in de eindstand bepaalt of de turnster door mag naar de achtste of kwart finale voor het NK. Een groot aantal turnsters die in de eerste en tweede divisie uitkomen hebben zich tijdens deze wedstrijden weten te plaatsten. Kira Hendriks, Juliette Heslinga, Maren Feunekes, Nicolien Langes, Joyce Veenema, Shania Duinkerken, Lisa Ambergen en Iris Hoogenberg komen allemaal in februari weer in actie.

Op de foto links Iris Hoogenberg en rechts Judith Ambergen die Drents kampioen werd. (foto Jelly Lautenbach)

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda