Medailleregen voor de turnsters van Turnpunt Drenthe.

EMMEN - Het was 13 mei een druk turnweekend voor de turnsters van Turnpunt Drenthe. Annelie Brakels heeft zich geplaatst voor het NK voor turnsters in de derde divisie. Om 9 uur mocht ze starten met haar wedstijd bij de pupillen 2, N3.

Het hele seizoen heeft Annelie stabiele wedstrijden geturnd en met de grote concurrentie in de derde divisie is turnen op het hoogste podium dan ook een grote prestatie. Annelie turnde een prima wedstrijd. Met name haar sprong en vloeroefening sprongen eruit. Voor de turnsters in de eerste en tweede divisie stond in Vries de noordelijke toestelfinale op de agenda. Hiervoor hebben tijdens eerdere wedstrijden al veel turnsters van Turnpunt zich geplaatst. Bij de instap N1 haalde Iris Hoogenveen maar liefst 2 medailles. Op sprong werd ze derde en op balk en vloer haalde 2 mooie zilveren plakken. Ook Judith Ambergen liet zich van haar beste kant zien en werd op balk derde. Haar brugoefening leverde zelfs een gouden medaille op.

Lisa Ambergen en Aurora Stavast, pupil2 N2, hebben keurige oefeningen laten zien, maar haalden helaas het podium net niet. Maar liefst 4 medailles werden door Shania Duinkerken gewonnen. Shania turnt bij de jeugd N2. Haar vloeroefening sprong er als beste uit en leverde dan ook de eerste plek op. Twee zilveren medailles behaalde Shania met sprong en de brug en met haar oefening op de balk wist ze een bronzen plak te winnen. Kira Hendriks, junior C, heeft zich terecht geplaatst voor de toestelfinale, want haar vloeroefening was goed voor een 2e plek. Joyce Veenema, junior B heeft met een keurig geturnde brugoefening de 2e plek behaald. Bij de senior A was ook Nicolien Langes goed op dreef. Op vloer, balk en sprong haalde ze een mooie zilveren medaille. Juliëtte Heslinga wist zich voor twee toestellen te plaatsen maar eindigde net naast het podium. Op de eigen foto Shania Duinkerken die op alle 4 toestellen een medaille haalde.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda