Emmer turners op dreef bij voorronden NK turnen

AMSTERDAM - Afgelopen weekend zijn in Amsterdam de laatste kwalificatiewedstrijden voor het NK Turnen gehouden. Bij de senioren 1e divisie turnde Lars Boerrigter zich weer naar een podiumplek. Hij eindigde zondag als 3e met een totaal van 72.40 en laat zijn kansen op eremetaal op het NK wederom zien. Hoewel hij minder startte ging het later in de wedstrijd steeds beter.

Goede scores op sprong, brug en rek maakten een uiteindelijke mooie klassering en opmaat naar het NK. Broer Jorn had dit keer een mindere dag en eindigde op de 10e plek. Wel weet hij zich al wel verzekerd van het NK. Beide broers komen uit voor RK Dos uit Kampen.

Naast deze senioren turnde de Emmer broertjes Dani en Luca Scheper ook dit weekend. Ook zij zijn uitgeweken naar een club buiten Emmen, in verband met het ontbreken van turnfaciliteiten in Emmen, en turnen bij Topsport Noord in Heerenveen. Dani werd uitstekend 4e in de allerjongste turnklasse, de benjamins. Broer Luca eindigde met een goede wedstrijd op de 2e plek, bij de klasse 9 en 10 jarigen en laat ook hiermee zien kanshebber te zijn voor eremetaal op het NK.

Voor deze twee turnfamilies zal het NK op 9 en 10 juni in Waalwijk de afsluiting worden van een mooi turnseizoen. Naast de finales meerkamp op zaterdag zullen zij ook in actie komen in meerdere toestelfinales op de zondag.

Het ontbreken van de turnaccomodatie in Emmen echt een hard gelach. De hoop is dat er voor de twee families met goede turnbroers weer een turn accommodatie gerealiseerd kan worden in de regio Emmen. Elders in het land zie je steeds meer echte goede accomodaties ontstaan en in Emmen is het alleen maar omlaag gegaan. Zo jammer dat de toppers uit Emmen wegmoeten naar andere verenigingen om hun sport op hoog niveau te kunnen bedrijven.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda