Emmer turners succesvol op NK turnen

WAALWIJK - Afgelopen weekend zijn de Nederlandse Kampioenschappen turnen 1e, 2e divisie en talentendivisie afgesloten met 3 titels, 3x zilver en 1x brons. Een zeer succesvol resultaat voor de Emmer turners.


Zaterdag werd gestreden om de meerkamptitels. Bij de senioren 1e divisie eindigde Lars Boerrigter op 0.65 afstand van goud op een zeer mooie 2e plek. Hij moest zijn meerdere erkennen in Kevin Kootstra uit Heerenveen.

Lars turnde een zeer stabiele meerkamp met één grote fout op vloer waarin hij met zijn triple schroef teveel ruimte had en met wat extra passen net kon blijven staan. Dit kostte hem helaas de 1e plek. Broer Jorn die in dezelfde categorie uitstekend begon viel op zijn favoriete toestel voltige 2x wat hem uiteindelijk op plek 9 deed eindigen. Toptalent Luca Scheper, trainend in Heerenveen bij Topsport Noord, draaide een bijna vlekkeloze meerkamp in de instap 9 en 10 jaar. Een val op brug kostte hem de titel in deze topsportcategorie.

Op zondag konden de turners zich opnieuw bewijzen in de strijd om de titels in de toestelfinales. Deze waren zeer succesvol voor de 3 bovengenoemde turners. Nederlands Kampioen werden ze alle 3 op hun favoriete toestel. Lars kampioen op vloer, met een superscore van 14.10. Kampioen werden ook Jorn op voltige en Luca op Rek. Daarnaast behaalde Lars brons op rek, Jorn zilver op rek en Luca zilver op vloer en voltige. Alex Ravens werd 5e op de meerkamp 2e div 9 en 10 jaar en Elwin Lok werd 6e voltige 2e div 15-16 jarigen. Om dit succes te kunnen behalen zijn bovengenoemde turners uitgeweken naar clubs buiten Drenthe. Lars en Jorn Boerrigter komen uit voor RK Dos uit Kampen en Luca Scheper voor topsport Noord uit Heerenveen. Het zou mooi zijn voor deze turners en de talenten uit de regio als er weer geturnd kan worden in een goed ingerichte turnhal. Een must om op dit niveau mee te kunnen draaien.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda