Turner Lars Boerrigter 3e plek en 2 tickets NK

EMSCHEDE - De 2e kwalificatie naar het NK Turnen stond voor Emmenaar Lars Boerrigter in het teken van behalen van tickets voor het NK op de meerkamp en voor de toestelfinales vloer en brug. Lars, die uitkomt voor RK Dos uit Kampen, turnde een zeer goede wedstrijd in de seniorklasse 1e divisie. Met 71.80 behaalde hij een mooie 3e plek en daarmee de 3 gewilde tickets. Startend op sprong kwam Lars met 13.20 goed in de wedstrijd.


Op het 2e toestel brug turnde hij zeer stabiel naar 12.30 en behaalde daarmee zijn gewilde toestelfinale. Op vloer ging Lars voor safe om zich te kunnen verzekeren voor het 2e ticket deze wedstrijd. Met 13.05 was hij veruit de beste van het veld op vloer. Na 5 toestellen ging de strijd om de podiumplekken 2 en 3 tussen Bart de Ruyter uit Zwijndrecht en Lars.

Op het laatste toestel ringen turnde Bart zich naar de 2e plek (72.00), 0.2 punt meer dan Lars. Winnaar Sander Bouwman uit Almere was met 74.033 niet meer bereikbaar voor deze 2 turners.

Naast Lars werd er zaterdag door Elwin Lok (Odoorn) en Kevin Robben (Klazienaveen) ook het NK behaald maar dan in de junior 2e divisie. Elwin werd 1e in zijn categorie en Kevin 3e. Zij hebben alleen nog het NK te gaan.

Lars heeft nog 1 kwalificatie te gaan op 12 mei in Waalwijk waar hij nog wat kan uittesten voor het NK op 25 en 26 mei in Alkmaar.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda