Lars Boerrigter turnt mindere generale richting NK Turnen

WAALWIJK - Afgelopen zondag werd de laatste kwalificatiewedstrijd door Lars Boerrigter geturnd voor het NK 1e divisie senioren over 2 weken. Doordat hij zich al voor de meerkamp en 4 toestellen had geplaatst stond deze wedstrijd in het teken van meer risico door uittesten van aanpassingen in het programma richting NK met name bij de toestellen voltige en vloer.


Lars startte de wedstrijd stabiel met ringen (11.50) en sprong (12.80) waardoor hij in de top 3 stond. Na foutjes op brug en een val bij rek (6.65) had Lars moeite zijn focus te vinden bij vloer waar hij een nieuw programma uit ging testen. 2 vallen en veel slordigheden kostte hem zeker 3 punten waardoor hij maar 10.20 behaalde op zijn favoriete toestel. Met alleen nog voltige te gaan stond Lars inmiddels ver buiten de top 10 wat zoals Lars zelf benoemde: "hier hoor ik niet". Concentratie voor zijn laatste toestel was ver te zoeken en eenmaal aan de start "had ik niets meer te verliezen".

Met deze onbevangenheid turnde hij zijn beste voltige oefening van dit jaar wat hem 11.35 opleverde en een uiteindelijke 11e plek (64.35). De komende 2 weken staan in het teken van stabilisering van zijn oefeningen ter voorbereiding van het NK 25 en 26 mei in Alkmaar. Hier zal hij zaterdags de meerkamp turnen en zondags de 4 toestelfinales.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda