3e plaats voor E&O turner Jitse van der Valk

HEERENVEEN - Zondagmiddag kwamen 4 E&O turners, waarvan 3 KNGU-talentselectieleden, in actie op het ?Sidijk Gymnastics Tournament? wat werd gehouden in Heerenveen. In de juniorcategorie 15 en 16 jaar behaalde Jitse van der Valk een keurige 3e plaats op het hoogste niveau waaraan ook deelnemers uit Belgi? aan deelnamen. De uitgangswaardes van zijn oefeningen zijn dit jaar opgeschroefd en dit toernooi stond in het teken van uitproberen van een aantal nieuwe elementen. Met name de toestellen vloer, ringen en rek toonden een hoger niveau wat ook nog zonder grote fouten werd doorlopen.

Voor deze test is Jitse dus goed geslaagd en er kunnen nu vervolgstappen in worden gezet richting het NK in juni in Heerenveen. De volgende testcase zal plaatsvinden op 20 maart in Alkmaar. In de jeugdcategorie 13 en 14 jaar had E&O 3 turners die deelnamen. Jorn Boerrigter behaalde in deze categorie een 4e plaats. Een missend onderdeel op rek en een val voor vloer zorgden voor teveel aftrek en hierdoor het missen van een 3e plaats.

De pupilturners Donavon van Groningen en Niek Hulst werden 6e en 7e Zij worden alvast voorbereid op het internationale niveau maar zijn beiden nog maar 11 jaar. Zij mogen nog 3 jaar in deze categorie uitkomen. Op dit moment heeft Emmen met deze 4 turners een goed koppel voor de toekomst. Langzamerhand komt er met deze turners aansluiting bij de top van Nederland. Extra zuur is het dan ook dat E&O voor deze turners na 18 juli de stekker eruit heeft gehaald.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda