40e Friendship Cup 2012 in Tsjechi?, Jablonec - Trampolinespringen

EMMEN - Een delegatie bestaande uit 14 springers uit de Jong Oranje en Oranje Jong Talent Selectie heeft za. 20 oktober 2012 deelgenomen aan de internationale trampolinewedstrijd voor Olympic Hopefuls. Carlijn Blekkink(17), uit Weerdinge nam deel in de Junior Competitie aan de individuele en synchroonwedstrijd met haar nieuwe partner Romana Schuring(17), uit Haarlem. Carlijn komt vanaf januari 2012 uit in de senioren competitie, reden waarom ze haar oefening wil uitbreiden met hogere moeilijkheid. De strijd in Tsjechi? was de eerste gelegenheid de nieuwe oefening met MH 12,1 in wedstrijdverband te testen.

Individuele wedstrijd
De verplichte oefening ging zoals verwacht gemakkelijk. Het leverde een nieuw PR op, vooral door de hoge time of flight en een zeer goed uitvoering. Haar nieuwe keuze oefening moest ze op 2 sprongen aanpassen maar ze wist de 10 sprongen tot hun goed einde te brengen. Als 2e ging ze de finale in.

In de finale met 8 springers gaat het puntenaantal op 0 en alle kansen liggen weer open. Haar oefening kende een super begin. Op sprong 8 kwam ze iets ruimte tekort zodat ze sprong 9 en 10 moest aanpassen. Nu werd de MH teruggebracht naar 10.7.  Resultaat was een Nederlands podium, Bo Bet op 1, Romana Schuring op 2 en Carlijn Blekkink op 3 in een sterk bezet deelnemersveld.

Synchroon wedstrijd
Met haar nieuwe partner Romana Schuring traint Carlijn regelmatig in Den Bosch. De Friendship Cup was hun eerste wedstrijd.  Na een iets mindere verplichte oefening en een redelijke keuze oefening ging het duo als 5e van de 8 duo's naar de finale. In de finale dan nog 1 kans om een goede prestatie neer te zetten. De oefening van Romana en Carlijn was de moeilijkste van alle paren en met een synchroniteit van 9.3 wisten ze de Europese Kampioenen van 2012 uit Duitsland met een volle punt te verslaan.

Jens Kees
Ook Jens Kees, 16, uit Emmen nam deel aan de wedstrijd. Met zijn partner Sven Hop ging hij als 4e naar de synchroonfinale. In de finale eindigden ze door een foutje als 7e. Volgende wedstrijden waar Carlijn en Jens aan gaan deelnemen zijn de clubteamwedstrijden in Alkmaar en het internationale toernooi Cup of Flandres in november in Gent. Ze komen dan uit voor hun club TSH Heerenveen

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda