6 turnsters van Turnpunt Drenthe geplaatst voor het nationaal kampioenschap turnen.

EMMEN - Afgelopen weekenden moesten de turnsters van Turnpunt Drenthe flink aan de bak. In verschillende voorrondes hebben turnsters zich geplaatst voor de halve finale voor het Nationaal kampioenschap. Maar liefst 6 turnster hebben zich tijdens deze wedstijden weten te plaatsen voor het Nationaal Kampioenschap Turnen.

Lotte Wolbers en Juliëtte Heslinga hebben in de tweede divisie bij de junioren de finale bereikt. Loa Moes, jeugd 1 N2, heeft zich eveneens keurig geplaatst voor de finale. Joyce Veenema, pupil 2 N2 wist het afgelopen weekend een plek in de finale te bemachtigen.HedriBeeksmamag op het toestel sprong meedoen in de toestelfinale.

Zaterdag vonden in Coevorden de provinciaal kampioenschappen plaats. Laura Heyblom, eerder al geplaatst voor het NK, werd hier Drents Kampioen bij de pupil 2, N3. Met een tweede plek voor Femke Nijboer en Ashley Greven op de derde plek was het hele podium voor Turnpunt Drenthe.

Tijdens de provinciale kampioenschappen kwam ook Maaike Arling, pupil 1 N3, op het podium met een derde plaats. Zus Nienke werd keurig 4e en ook Lisa Mensen voldeed aan de verwachting met een 8e plek. Bij de jeugd 2, derde divisie greep Marit Hoogeveen net naast het podium met een 4e plek. Annieke Zuidema eindigde bij de junioren op de 6e plaats. Bij de senioren eindigde Roos Hatt als 8e, Evelien Lautenbach werd 14e en Marloes de Jonge is 18e geworden.

Hedri Beeksma uit Noord-Sleen heeft voor het toestel sprong de toestelfinale weten te bereiken. De beste turnster uit heel Nederland nemen het dan tegen elkaar op.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda