Brons op NK Trampolinespringen voor Emmer dames

OSS - Drie springers uit Emmen behaalden afgelopen zaterdag voor Heerenveen een bronzen medaille op Nederlands Kampioenschap Trampolinespringen in Oss. Op deze dag hebben zowel de startende springers als de Nederlandse top, elk in hun eigen klasse, het tegen elkaar opgenomen. De organisatie was in handen van gymnastiekvereniging Turnoss uit Oss in samenwerking met de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie (KNGU).

Triffis uit Alkmaar heeft zaterdagmiddag de Nederlandse titel trampolinespringen voor teams gewonnen. Het zilver was voor DFS uit Hoogezand en het brons was voor TSH uit Heerenveen. In sportcentrum Rusheuvel kwam titelverdediger Pro Patria niet verder dan de vierde plaats. Maxim van Zeijl, die in de voorronde de hoogste persoonlijke score had neergezet, viel in de finale van de trampoline. Het team uit Zoetermeer, dat aantrad zonder zijn WK-deelnemers, belandde daardoor naast het podium.  In de B- en de C-klasse werden respectievelijk Omnigym uit Assen en Sparta uit Ermelo kampioen.

Het team van TSH Heerenveen, uitkomende in de hoogste A-klasse, bestaat uit: Dominique Katoen, 15 jaar, Emmen, Carlijn Blekkink, 15 jaar, Emmen, Jens Kees, 14 jaar, Emmen, Catalina Broekhuizen, 19 jaar, Heerenveen. Na een serie plaatsingswedstrijden in oktober hadden 6 teams zich geplaatst voor de hoogste A-klasse. Het team van TSH Heerenveen was het jongste team dat deelnam.

Twee uur startte de wedstrijd. Er werd een verplichte oefening en een keuze-oefening gesprongen. Daarna wordt de stand opgemaakt voor de finale. Het team sprong goed en ging als 4e de finale in. In de finale, waar alle punten weer op nul staan, maakt iedereen weer evenveel kans. Gespannen koppies, eerst moest al beslist worden wie van de 4 springers de finale zou gaan springen.

Het team bestaat nl. uit 4 personen maar in de finale mag er maar door drie springers gesprongen worden, zij springen om de beurt hun oefening. Er werd besloten dat Catalina niet in de finale zou springen. Eerst de nummers drie van alle teams, vervolgens de nummers twee van alle teams en als laatste de nummers een. Vervolgens worden dan alle scores van het team bij elkaar opgeteld en het team met de meeste punten mag zich de winnaar noemen.

De drie springers uit Emmen, Dominique, Carlijn en Jens, (zij trainen dagelijks in Heerenveen, gaan daar naar school en wonen enkele nachten in een gastgezin) haalden zo voor Heerenveen de bronzen medaille binnen.
Enkele teams maakten foutjes en ook TSH sprong niet foutloos maar het was genoeg! Feest, onverwachts een medaille!

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda