Carlijn Bekkink naar Jeugd Europese Kampioenschappen trampolinespringen

EMMER COMPASCUUM - Carlijn Blekkink, 14 jaar, uit Emmen woont sinds september 2007 enkele nachten per week in een gastgezin in Heerenveen om haar droom te verwezenlijken: uitkomen voor Nederland op een grote internationale wedstrijd! Binnenkort wordt haar droom werkelijkheid. Carlijn is geselecteerd samen met 3 andere juniorendames, om deel te nemen aan de Jeugd Europese Kampioenschappen Trampolinespringen . Deze JEK worden gehouden van 21-25 april 2010 in Varna, Bulgarije.


In 2003 is Carlijn Blekkink lid geworden van gym.vereniging Unido uit Emmercompascuum. Al gauw zag men in dat Carlijn talent had en werd ze doorverwezen voor een selectietraining bij Turncentrum Sportstad Heerenveen. Ze werd toegelaten en vanaf toen nam de trainingsintensiteit geleidelijk toe. In 2007 turnde Carlijn zelfs 20 uren per week en was het niet meer mogelijk de basisschool in Weerdinge te blijven volgen. Ze stapte over naar groep 8 van obs de Ljepper in Heerenveen. Nu zit ze in Havo-3 van osg Sevenwolden, een LOOT-school gericht op kinderen met topsportambities.

Helaas verstoorde een elleboogblessure haar turncarrière. Carlijn werd geopereerd in ’t OLV Gasthuis in Amsterdam, hierna was het niet meer mogelijk op topsportniveau te blijven turnen. Haar elleboog kon een dergelijke zware belasting niet meer aan. De jonge topsporter zat niet bij de pakken neer en besloot te switchen naar de trampolinesport. In 2008 startte Carlijn in de landelijke trampolinecompetitie op C-niveau. In 2009 werd Carlijn 3e op de Nederlandse Kampioenschappen in de topsport A-competitie. En nu, in april 2010 kan de springster deelnemen aan de JEK. Een uniek evenement waar 700 sporters uit 28 landen aan deelnemen.

Om deel uit te mogen maken van het EK-team heeft Carlijn meegedaan aan 2 kwalificatiewedstrijden in Den Bosch.
Beide wedstrijden werd ze 2e van 17 deelneemsters in de leeftijd van 13-17 jaar en behaalde ze de vereiste moeilijkheid en puntenaantal om voor kwalificatie in aanmerking te komen. Het EK-team bestaat uit 3 heren senioren, 4 dames senioren, 4 dames junioren en 1 heer junior.Ter voorbereiding op de EK volgt een stage in Den Bosch en deelname aan de Cup of Flanders in Gent, Belgie.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda