Carlijn Blekkink op dreef in Kempen

KEMPEN(Dld) - Afgelopen zaterdag vond in Kempen de strijd plaats om de Niederrhein Cup Trampolinespringen 2011. De eerste wedstrijd van het seizoen. Een goede gelegenheid om te kijken waar je staat, of je oefening nog stabieler moet en of je ?berhaupt mee kunt komen met je leeftijdsgenoten. Carlijn Blekkink, lid van TSH Heerenveen, kwam op de mat in een wedstrijd met 55 tegenstanders in de leeftijd van 15-17 jarigen. Vanaf 1-1-2011 is het nieuwe element ?Time of Flight? medebepalend voor de punten. Degene die het hoogst springt, blijft het langst in de lucht en krijgt de hoogste waardering.


Carlijn Blekkink sprong een goede verplichte oefening, de keuze oefening moest ze op twee punten enigszins aanpassen. Hierdoor werd de verwachte moeilijkheid van 11.0 niet behaald maar met een moeilijkheid van 9,8 , een goede uitvoering en een goede time of flight ging ze als 6e de finale in. Voor 8 van de 55 deelneemsters is een plek in de finale. Deze werd dezelfde avond gesprongen.

De punten gaan dan weer op 0 en iedereen heeft een nieuwe kans op een goede klassering. Uit het feit dat 4 van de 8 springster de finale-oefening niet uit wisten te springen kan de conclusie getrokken worden dat de stabiliteit nog zoek is zo in het begin van het seizoen. Ook Carlijn kwam met sprong 6 (van de 10) op de mat. Uiteindelijk betekende dit de 5e plaats.

Over 3 weken vindt in Aalsmeer het internationale Flower Cup toernooi plaats. Een nieuwe kans op een goede klassering.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda