Drie medailles op NK voor Turnteam Drenthe

ROTTERDAM - Afgelopen weekend werden tijdens het Nederlands Kampioenschap turnen voor heren in sportpaleis Ahoy Rotterdam drie medailles behaald door Turnteam Drenthe. Op zaterdag, de dag van de meerkampfinale, werden maar liefst 11 toestelfinales in de wacht waren gesleept. De dertienjarige Donavon van Groningen was dolblij met zijn gouden medaille. Op sprong was hij de beste van Nederland bij de jeugd in de eredivisie. Jitse van der Valk (15) behaalde brons op voltige bij de junioren eredivisie en Lars Boerrigter (17) kreeg in de eerste divisie tot 18 jaar brons op rek om de nek gehangen.

Op zaterdag, de eerste dag van het NK turnen, werd er degelijk geturnd en was er door hoofdtrainer Theo Boerrigter toch weer progressie geconstateerd. Stiekem was er misschien op meer gehoopt. Tijdens de meerkampfinales liep niet alles vlekkeloos voor de heren turners. Net als in de halve finale een maand terug, was voltige weer het struikelblok.


Bij de junioren in de eredivisie, werd Jitse van der Valk achtste van Nederland in de meerkamp (wedstrijd over zes toestellen). De junior wist wel drie toestelfinales in de wacht te slepen. Op zondag, de dag van de toestelfinales, werd brons op voltige behaald. Daarnaast behaalde de turner uit Emmen een ondankbare vierde plaats op ringen en werd hij op sprong zesde van Nederland. Wegens een blessure kon Jorn Boerrigter (15) in dezelfde klasse geen volledige meerkamp turnen. Wel liet hij op enkele toestellen weer vooruitgang zien.

In de eredivisie jeugd tot veertien jaar eindigden Donavon van Groningen(foto onder rechts) en Niek Hulst op zaterdag in de meerkamp op de achtste respectievelijk tiende plaats. Desondanks werden drie toestelfinales bereikt. Donavon had zich tijdens de meerkamp als derde geplaatst op sprong voor de toestelfinale op zondag.  Een dag later sprong hij naar het felbegeerde goud! Daarnaast werd hij zesde op rek. Zijn Gienger-salto (vluchtelement) ging deze keer mis. Leeftijdgenoot Niek Hulst werd vijfde op brug.


In de eerste divisie turnde Lars Boerrigter (17)(links), vooraf bestempeld als podiumkandidaat, naar een zesde plaats in de meerkamp. Ook voor hem was voltige het zwakste onderdeel. Door een val raakte het podium voor hem uit zicht. Toch turnde hij naar maar liefst vier toestelfinales. Met de hoogste D-score (moeilijkheidsgraad) en een degelijke E-score (uitvoering) behaalde hij op rek brons op drietiende punt van goud. Verder waren er voor hem een vierde plaats op vloer en twee vijfde plaatsen op brug en sprong. Teamgenoot Wez Haveman (18) had een offday op zaterdag. Door buikklachten was hij niet meer in staat om de meerkamp te voltooien. Toch was er op zondag nog een zesde plaats op brug in de toestelfinale.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda