Een geweldig Turnspektakel

NIEUW AMSTERDAM - Gymnastiekverenigingen DOL/OLYMPIA en TIOS organiseren gezamenlijk turnwedstrijd voor de regio Drenthe van de KNGU. Op zaterdag 22 januari jl. zijn in de sporthal in Veenoord de eerste K.N.G.U turnwedstrijden van het nieuwe seizoen georganiseerd door de gymnastiekverenigingen DOL/Olympia Combinatie uit Nieuw-Amsterdam/Veenoord en TIOS uit Erica. Het ging hierbij om de RWS-A wedstrijden van het district Noord, waar maar liefst 220 turnsters van zo?n 21 noordelijke verenigingen aan deel namen.

Een gezellige, spannende en “volle” dag. Om 8.00 uur ging de zaal open en 10 minuten later was de opmars van alle deelnemers die in het eerste dagdeel hun wedstrijd mochten turnen. De dag werd opgedeeld in 3 dagdelen en ieder deel had zijn eigen turnsters aan het werk. Er werd in verschillende niveaus geturnd variërend van Instap Niveau 10 via Pupil en Junior tot en met Senior Niveau 6. (En dan zijn ze nog steeds jong!)  Het was voor de vele aanwezige toeschouwers en meewerkende vrijwilligers van de organiserende gymnastiekverenigingen een genot om te zien hoe er gestreden werd onder de bezielende aanmoedigingen van de leiders en leidsters.

En dan was er uiteindelijk het scherpe en oordelende oog van de juryleden.  Maar echte verliezers waren er niet op deze prachtige dag. Wel moesten er, hier en daar, wel teleurstellingen verwerkt worden en troostende woorden tot deze allemaal geweldige turnsters gesproken worden. Want uiteindelijk gingen, per categorie, alleen de nummers een, twee en drie met respectievelijk goud, zilver of brons naar huis. Uiteindelijk werd om 18.00 uur de dag afgesloten met de afmars van de turnsters van het derde dagdeel en vond de laatste prijsuitreiking van een zeer geslaagde wedstrijddag plaats.

Een geweldige klus voor DOL/Olympia en TIOS
Het spreekt vanzelf dat aan deze wedstrijd een grote organisatie vooraf ging van met name de organiserende verenigingen die ook nog eens door vele vrijwilligers werden bijgestaan. Dit heeft er dan ook zeker aan bijgedragen dat er een sportieve sfeer hing, met veel gezelligheid en waardoor de dag ook rimpelloos verliep.Natuurlijk mag in dit licht niet de technische en professionele ondersteuning van de KNGU niet vergeten worden, maar nog meer willen de organiserende verenigingen de Nw Amsterdamse en Ericase bedrijven bedanken die met hun spontane en gulle bijdragen de kosten van zo’n groots opgezette wedstrijd weer binnen de perken wisten te houden.

De uitslagen
Zoals reeds vermeld werd er op heel veel niveaus geturnd en het voert daarom ook te ver om hier alle uitslagen te vermelden. De geïnteresseerde lezer kan echter alle uitslagen nog eens rustig nakijken op: http://www.noord.kngu.nl/uitslagen/  Wel willen we hier de namen vermelden van de winnaars die turnen bij de organiserende verenigingen DOL/Olympia Combinatie en TIOS. In wedstrijd 1 werd bij het Instap Niveau 10 Charlot Koning van TIOS uit Erica 3e en bij Senior Niveau 7 bemachtigde Lisa Zondag van D.O.C. uit Nw A’dam/Veenoord zelfs de 1e  plaats

In wedstrijd 2 ging in de categorie Pupil 2 Niveau 9 Dana Stoffers van D.O.C. met zilver naar huis en ging in de categorie Junior Niveau 7 de TIOS turnster Kari Sibum met brons naar huis. Tenslotte stak in de 3e wedstrijd in de categorie Pupil 1 Niveau 8 Jade Koops van D.O.C. alle andere turnsters in haar categorie naar de kroon door met het goud aan de haal te gaan. Met deze mooie uitslagen, als toefje op de taart, waren in dit opzicht de wedstrijden voor de organiserende verenigingen extra succesvol en een mooie aanleiding om met een, in alle opzicht goed gevoel, aan terug te denken.

Overigens werd er in het algemeen aardig gescoord met totaal scores in de 50 en hoge 40 over 4 onderdelen, te weten: sprong, brug, balk en vloer.  Vaak lagen de lagen de uiteindelijke scores niet zo ver uit elkaar en moesten de plaatsen met soms een halve punt verschil bevochten worden en moeten we vaststellen dat de verenigingen TVC uit Coevorden, Beatrix uit De Krim maar ook FIT uit Beilen de talenten in het strijdperk brachten. Naast de detailleerde uitslagen zijn er ook nog prachtige actiefoto’s van deze sportieve dag op het internet geplaatst, deze kunnen bewonderd worden op www.hensums.nl en op www.operica.nl

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda