Gouden plakken voor Jens Kees en Carlijn Blekkink

Nederlandse kampioenschappen voor Emmense trampolinespringers "ROTTERDAM - De Emmense trampolinespringers Jens Kees (jongens junior A) en Carlijn Blekkink (meisjes junior A), grossierden tijdens het NK Trampolinespringen in het Rotterdamse Ahoy in gouden medailles. Daar vond op 16 en 17 juni het nationaal kampioenschap trampolinespringen plaats. Jens werd met zijn partner Kevin Suurd (Hoogezand) Nederlands kampioen synchroonspringen en even later op de dag behaalde hij in de individuele wedstrijd ook de eerste plaats en het Nederlands kampioenschap.
Vrijwel op hetzelfde moment presteerde Carlijn ’n trampoline verderop hetzelfde. Ook zij werd Nederlands kampioen in haar categorie. Het was voor zowel Jens als Carlijn de eerste keer dat zij een eerste plaats behaalden op een individueel nationaal kampioenschap. Een topprestatie in een sterk bezet veld in de hoogste jeugdcategorie van Nederland.

Julia Kees had ook succes
Ook Julia Kees, het jongere zusje van Jens, was in haar categorie, jeugd B succesvol. Met haar partner Jennifer Kouwenhoven uit Heerenveen, behaalde zij de tweede plaats in de synchroonwedstrijd, op maar 0,1 punt achterstand op de winnaars. Julia werd in de individuele wedstrijd derde en nam dus naast zilver ook nog brons mee naar huis.

TSH succesvol 
De ploeg van TSH, de topsport trampolinevereniging uit Heerenveen, waarvoor zowel Jens, Carlijn als Julia uitkomen, was op beide dagen Ahoy erg succesvol. Er waren voor springers uit de regio Friesland nog meer kampioenschappen, waaronder bij de jongens jeugd B, zowel individueel als synchroon.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda