Medailleregen turners E&O tijdens kwartfinale NK.

ZUIDWOLDE - Afgelopen weekend vonden de kwartfinales van het NK Turnen plaats in het Drentse Zuidwolde. De turners van E&O hebben hier een goed en groot visitekaartje afgegeven voor een mogelijke doorstart als Turnteam Drenthe. Met een oogst van 3x goud, 4x zilver en 2x brons mogen de Emmer turners spreken van een prachtig resultaat. Vooral de goede puntenscores geeft hoop voor meerdere plaatsingen voor het NK wat op 4 en 5 juni wordt gehouden in Breda.

Naast deze goede prestaties viel dit weekend ook op dat met name in de hoogste categorieën, 1e divisie en talentdivisie (topsport), E&O de dienst uitmaakt in de leeftijdscategorieën t/m 12 jaar. Meer dan de helft van de deelnemers t/m 12 jaar zijn turners van E&O. Bij de jeugd 1e divisie, 13 en 14 jaar, was de 2e plaats van Jorn Boerrigter zeer verrassend, zeker na vorige keer op de 10 plaats te zijn geëindigd. Vooral zijn puntentotaal van 69,90 bied perspectieven voor een podiumplaats op het NK in Breda. Yannick Reij turnde ook een uitstekend toernooi en eindigde op een mooie 5e plaats terwijl hij vorige keer nog als 18e eindigde.

In de pupilklasses, 11 en 12 jaar, turnde in de talentendivisie Donavon van Groningen een goede wedstrijd en kwam uit op 103,70 waarbij clubgenoot Niek Hulst door veel missers op brug,wat hem zeker 4 punten kostte, bleef steken op 97,45. Deze 2 turners die ook lid van de jong talentselectie van de KNGU zijn laten hiermee zien dat er zeker rekening gehouden moet worden met hun op het NK. In de 1e divisie was de 1e plaats van Maarten Binnenmars met 102,15 punten. Clubgenoot Remco de Boer moest hem voor laten gaan en eindigde met 99,50 op een 2e plaats. In de 2e divisie werd opvallend door Mark Stoffers gepresteerd die een onverwachte 3e plaats behaalde.

Bij de instapcategorie, 9 en 10 jaar, was het in de 1e divisie een onderonsje tussen 3 E&O turners. Elwin Lok ging met de winst naar huis ruim voor Rutger Schlepers en Giovany van Groningen.  Het puntentotaal is van deze turners is op dit moment te laag voor een kans op plaatsing voor het NK. In de 2e divisie was alleen Jesse Hoesen in staat om met een 9e plaats iets aan te sluiten bij de rest van het veld. Binne Rypkema en Kevin Robben sloten de rijen van het klassement. Toch gaven deze turners die nog maar net zich hebben aangesloten bij de topsportselectie een mooi visitekaartje af.

Bij de allerjongsten, de klasse Benjamin, turnde Sybren Beekman in de topsportklasse voor 7 en 8 jaar. Hij heeft met een 89,50 nog lichte uitzicht op de halve finale mits hij zijn waardes komende weken verhoogd. De turners komen dit seizoen nog uit voor E&O. Na 18 juli is de bedoeling dat de groep doorstart als Turnteam Drenthe. Volgend seizoen is het de bedoeling is dat er door meerdere turners wordt deelgenomen in de eredivisie. Het nieuwe turnteam is nog op zoek naar sponsors die deze stap mede mogelijk willen maken. Aan de prestaties zal het dus niet liggen of dit lukt. 

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda