Sterk optreden Turnteam Drenthe

Turnteam Drenthe kent een sterke start bij de Nederlandse kampioenschappen turnen voor heren. In Tilburg zijn afgelopen weekend maar liefst 1047 turners uit heel Nederland actief bij de achtste finales. Turnteam Drenthe levert 15 turners in de leeftijd van 7 t/m 18 jaar. De beste prestatie komt op naam van Lars Boerrigter met een tweede plaats op slechts vijfhonderdste van de gouden medaille. Lars komt uit in de eerste divisie categorie 17 en 18 jaar. Bijna even goed en 9 jaar jonger is Sybren Beeksma (7). In de hoogste landelijke klasse, de talentdivisie, turnt hij naar een prachtige derde plaats. Daarmee bezit Turnteam Drenthe zeker twee potenti?le podiumkandidaten voor de finale van het NK later in het jaar.

In dezelfde klasse als Lars Boerrigter, kan Wez Haveman (17) terugkijken op een goed NK. Hij wordt negende ook in de eerste divisie categorie 17 en 18 jaar. Yannick Rey verrast in de tweede divisie met een vijftiende plek. Ook voor hem zijn er kansen op een welbegeerde plek in de finale.

De NK turnen kent een nieuwe en strengere opzet. Waar voorheen in ieder geval twee kwartfinales geturnd werden, begint de afvalrace nu met een achtste finale. Daarna volgen een kwartfinale, halve finale en tenslotte de finale, waar slechts veertien topturners met elkaar de strijd aangaan om het eremetaal. Turnteam Drenthe kan terugzien op een goede start, want naast bovengenoemde turners, gaan ook de volgende turners door naar de volgende ronde. Remco de Boer (12), talentdivisie; Leon Vervoort (11) en Mark Stoffers (11), beiden eerste divisie; Maarten Binnenmars (12), Elwin Lok (10) en Giovany van Groningen (10) in de tweede divisie.

Achterover leunen kunnen de heren niet, want binnenkort vinden de kwartfinales plaats. Op 3 en 4 maart in Den Bosch en 31 maart en 1 april in Waddinxveen. De oefeningen zullen flink aangescherpt moeten worden om ook deze ronde te overleven. In Den Bosch verschijnen, naast de geplaatste turners, ook de talenten Jitse van der Valk, Jorn Boerrigter, Donavon van Groningen en Niek Hulst aan de start. Zij zijn als lid van de nationale talentenselectie, vrijgesteld van de eerste ronde. Daarmee heeft Turnteam Drenthe nog meer ijzers in het vuur.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda