Succes voor Jens Kees en Carlijn Blekkink met Jong Oranje

EMMEN - Jens Kees en Carlijn Blekkink uit Emmen hebben met Jong Oranje uitstekende resultaten behaald tijdens een internationale trampolinewedstrijd in Tsjechi?. In een internationaal sterk bezet veld werd Jens Kees met zijn partner Kevin Suurd uit Vries eerste in de Juniorklasse synchroon. Carlijn behaalde twee finaleplaatsen: eenmaal individueel en eenmaal synchroon met Bo Bet uit Zijdewind (bij Alkmaar) in de juniorklasse. Zij werd tweemaal vierde en viel dus net naast de prijzen. De wedstrijd vond plaats op zaterdag 29 oktober in Kladno, Tsjechi

:
Jens Kees (l) en Kevin Suurd (r) tonen trots hun eerste prijs.Carlijn Blekkink (midden) presteerde ook heel goed met twee finaleplaatsen, maar viel twee keer net buiten de prijzen.(foto Arthur Kees)

Jens en Carlijn trainen allebei bij topsportvereniging TSH uit Heerenveen. Ze maken zo’n 16 trainingsuren per week bij de topsportclub uit Heerenveen en wonen daarom daar door de week. Ook gaan ze in Heerenveen naar school. Jens is 15 jaar, Carlijn is 16. Beiden hebben de ambitie om mee te gaan doen aan de Olympische Spelen van 2016. Maar zover is het nog niet. Om misschien ooit zover te komen wordt veel en intensief getraind en nemen beide sporters deel aan diverse wedstrijden in binnen- en buitenland. Beide topsporters maken deel uit van de selectie van Jong Oranje en daarmee behoren ze tot de toptalenten van Nederland bij het trampolinespringen. 

Jong Oranje
Om de week lopen Carlijn en Jens tijdens het weekend stage bij jong Oranje in Den Bosch, onder leiding van bondscoach Lennard Villafuerte en assistent bondscoach Kirsten Kappetein. Laatstgenoemde is ook de trainster van Carlijn en Jens in Heerenveen. Tijdens de internationale wedstrijd in Kladno maakten beide trampolinespringers uit Emmen deel uit van de delegatie van Jong Oranje. Carlijn neemt in november dit jaar deel aan het wereldkampioenschap trampolinespringen voor jeugd in Birmingham, Engeland. Zowel Carlijn als Jens werd afgelopen juni 2011 Nederlands kampioen synchroon in hun klasse.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda