Topprestaties turnsters Turnpunt Drenthe

EMMEN - Na 2 halve finale wedstrijden voor de turnsters van Turnpunt Drenthe kan de balans opgemaakt worden. Vijf turnsters mogen zich eind mei en begin juni melden voor de jury tijdens het NK turnen. De turnsters trainen 4x per week in de turnhal in Klazienaveen. De turnhal aan de Kruizemunt is de thuisbasis voor turnsters uit zuidoost Drenthe centrum. Als eerste heeft Lotte Wolbers zich geplaatst. Zij deed dit in het weekend van 6 en 7 april. Lotte had in de voorwedstrijd in Volendam goed gepresteerd en ging daar als 4e naar huis. In de halve eindstrijd deed ze er nog een schepje bovenop. Ze begon op brug. Vrij onbevangen begon ze aan de oefening. Een 10.200 pnt. was haar deel. Een prima start van de wedstrijd.
Op balk ging Lotte erg goed. Ze wist met een 10.700 pnt. de 2e plaats van de dag te halen op dit toestel. Hiermee verdiende ze een plaats in de toestelfinale van het NK. Op vloer en sprong was geen spoor van verval te zien. Met een 10.933 pnt. voor vloer en een 11.333 pnt. voor het afsluitende toestel sprong eindigde ze op een zeer verdienstelijke 8e plaats. Dit gaf recht op deelname aan de meerkamp op het NK in Dordrecht op 25 mei aanstaande.

In het weekend van 20 en 21 april waren Lola Moes, Lotte Gerritsen,  Nicolien Langes en Joyce Venema de turnsters die hun oefening aan de jury moesten laten zien. Lola opende de halve finale in de categorie Pupil 2 NTS 5. Met de nodige dosis spanning in het sterke turnlichaampje van Lola liet ze een prima indruk achter bij de jury. Op sprong scoorde ze het fantastische puntenaantal van 14.025 pnt. Hiermee nestelde ze zich bij de groep turnsters die in aanmerking konden komen voor de felbegeerde plaats op het NK. Met een 12.300 voor brug ging het al net zo goed. Lola op koers voor het NK. Na balk en vloer (resp. 11.100 en 11.433 pnt.) werd duidelijk dat ze op een 14e plek eindigde. Dit was voldoende voor plaatsing. Tranen van geluk waren zichtbaar bij de turnster.

In wedstrijd 5 van de dag was Nicolien Langes aan de beurt. Op het toestel brug begon voor haar de strijd. Na een kleine hapering op de hoge legger kwam ze uit op een keurige 9.600 pnt. De kop was eraf en de zenuwen wat verminderd. Op balk moest Nicolien 1x vroegtijdig het toestel verlaten. Met een salto voorover gleed haar voet weg en stond ze op de grond. De salto achter over en de flick-flack werden perfect uitgevoerd op het 1.25 mtr hoge en 10 cm smalle toestel. Score 9.750 pnt. Op vloer waren de zenuwen helemaal verdwenen en liet Nicolien de toeschouwers genieten van een prachtige oefening. Een luid applaus en een 11.800 pnt. vielen haar ten deel. Als laatste onderdeel werd er gesprongen. De tsukahara gehurkt werd beloond met een 12.200 pnt. Het puntentotaal van 43.350 pnt gaf ook recht op deelname aan het NK.

Op zondag 21 april moest Joyce Venema verschijnen voor  de jury. Om 09:00 uur begon voor haar de wedstrijd. Joyce turnt in de categorie pupil 1 N1. De tegenstand is groot in deze divisie. Ondanks dat turnde joyce onbevangen haar oefeningen. Op brug begon voor haar de strijd om minimaal 40.000 pnt. te halen om zodoende een plek af te dwingen op het NK. Hier scoorde ze na een mooie oefening, een ietwat teleurstellende 8.300 pnt. Op balk ging het naar behoren. Tijdens het boogje achterover moest ze voortijdig de balk verlaten wat in de score terug te zien was. Een 7.650 pnt was de beloning van de jury. Maar een prima 2e helft van de wedstrijd resulteerde in een geweldige 6e plek. Mede dank zij de 11.700 pnt. op vloer en een 13.700 gemiddeld op sprong scoorde ze 41.350 pnt. Dit was boven de gestelde limiet van 40.000 pnt en daarmee een plek op het NK veilig gesteld.

In wedstrijd 3 op zondag stond Lotte Gerritsen voor de jury. Na de succesvolle trainingen van de afgelopen weken was het uur van de waarheid aangebroken voor Lotte. Op sprong was ze haar concurrenten duidelijk de baas. Met een 12.500 pnt scoorde ze het 4e cijfer van de dag. Een prima opening. Op brug ging het al niet veel minder. Een mooie oefening werd beloond met een 11.650 pnt. Balk stond als derde toestel op het programma. Altijd een lastig onderdeel. Maar Lotte was het toestel de baas. Ze stond als een huis. Even een balansverstoring tijdens de flick-flack maar verder een keurige oefening die beoordeeld werd door de jury en uitkwamen op een 9.800 pnt. Als afsluitende onderdeel was vloer aan de beurt. Met 11.600 pnt voor dit onderdeel sloot Lotte de dag af in stijl. Ook zij wist zich te plaatsen voor het NK met een 7e plaats.
Hiermee komt het totaal op 5 turnsters die meedoen aan het NK turnen 2013.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

Uw banner op onze website? Vraag hier meer informatie aan!

Agenda