Trampolinespringster Carlijn Blekkink wint goud in Duitsland

EMMEN - Het wedstrijdseizoen voor trampolinespringster Carlijn Blekkink uit Emmen is deze maand gestart. Aan 2 wedstrijden heeft ze deelgenomen: de WK kwalificatie in Alkmaar en de wedstrijd om de Kiepenkerl Cup in Nottuln. In oktober wordt deelgenomen met het team van TSH Heerenveen aan de strijd om de Golden River Cup in Beveren, België. Begin november zijn er de nationale teamwedstrijden in Alkmaar en Zoetermeer. Dit alles ter voorbereiding op de Junioren WK 14-17 november 2013 in Sofia, Bulgarije. Het is het laatste jaar dat ze aan de junioren WK mag deelnemen. Ze zal zowel individueel als synchroon met Romana Schuring, Haarlem, voor Nederland uitkomen.

Carlijn Blekkink springt eerste WK kwalificatie senioren

ALKMAAR - Tijdens de twee kwalificatiemomenten in Alkmaar konden 7 dames zich plaatsen voor het senioren WK in Sofia dit jaar in november. Er waren 4 plekken te vergeven mits de sporters de limiet haalden. Om aan deze kwalificatie voor de senioren mee te doen moest men een bepaalde moeilijkheid springen vandaar het kleine deelnemersveld. Voor Carlijn Blekkink (18) uit Emmen was dit haar eerste kwalificatie wedstrijd bij de senioren, bij haar eerste wedstrijd op 30-8-2013 ging het nog mis maar de dag erna op 1-9-2013 met de tweede kwalificatie, sprong ze beide oefeningen uit en behaalde met de totaalscore een nieuw punten record. Niet genoeg om zich te kwalificeren voor het senioren WK, hier slaagde alleen Kirsten Boersma in.
 
Trampolinespringster Carlijn Blekkink Wint Goud Bij Kiepenkerl Cup In Duitse Nottuln
 NOTTULN – Tijdens de internationale Kiepenkerl Cup 2013 in de Duitse stad Nottuln slaagde de Emmense Carlijn Blekkink het goud te veroveren bij de senior dames in de hoogste klasse. De trampolinespringster van Sportstad Heerenveen noteeerde 47,655 punten voor haar finale-oefening. Na een sterke verplichte en keuzeoefening bereikte Carlijn als 2e de finale In de finale gaan de punten op nul en heeft iedereen een nieuwe kans. Carlijn wist het hoofd koel te houden waar andere springsters in de fout gingen. Het wedstrijdseizoen is hiermee goed begonnen. Een mooie opsteker in de loop naar de Jeugd WK in Sofia.

Reacties

Fotoboek

Social media

Advertenties

RAPIDE Internet

Agenda